Türk-İş Başkanı: Milyonların vebali sırtımda… Asgari ücret için bizi bir daha toplamasınlar

Türk-İş Başkanı: Milyonların vebali sırtımda… Asgari ücret için bizi bir daha toplamasınlar
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret belirleme sürecini anlatırken "milyonların vebalinin sırtında" olduğunu söyledi. Cumhuriyet’ten İklim Öngel’e konuşan Atalay, “Önerim şu: Bizi bir daha toplamasınlar. 6 ay...

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret belirleme sürecini anlatırken "milyonların vebalinin sırtında" olduğunu söyledi. Cumhuriyet’ten İklim Öngel’e konuşan Atalay, “Önerim şu: Bizi bir daha toplamasınlar. 6 ay sonra enflasyon yüzde 20 oldu diyelim. Hiç konuşmadan otomatik olarak haziran veya temmuzda 20’yi versinler" ifadelerini kullandı.

Atalay, “Enflasyon da asgari ücret de olmasın. Zam vermesinler, bu enflasyon burada kalsın, asgari ücret de burada dursun. Enflasyon çıkmadığı sürece sorun yok. Sabit kalırsa asgari ücretliye refah payını verirsin, olur biter. Ama enflasyon çıktığı sürece bu ücretin hiçbir hükmü kalmaz” görüşünü açıkladı.

Türk-İş’in 9 bin lira talebine rağmen AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Sırtımda küfe var” diyerek asgari ücreti 8 bin 506 TL olarak açıklamış, Türk-İş son toplantıya katılmamıştı.