Türk İş sokağa çıktı

Türk İş sokağa çıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tamamlayıcı emeklilik sistemi (TES) ile kıdem tazminatının fona devir edilmek istenmesine karşı Türk- İş ve DİSK 81 ilde basın açıklaması düzenledi. Her iki konfederasyon...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tamamlayıcı emeklilik sistemi (TES) ile kıdem tazminatının fona devir edilmek istenmesine karşı Türk- İş ve DİSK 81 ilde basın açıklaması düzenledi. Her iki konfederasyon da Ankara’daki açıklamalarda “Kıdem tazminatıma dokunma” mesajı verdi.
Türkiye ekonomisindeki sıkıntıların işçiye yüklendiği vurgulanan açıklamada sendikalar, “Fatura işçiye kesiliyor. Kıdem tazminatı hakkımız masaya yatırılmak isteniyor. Daha esnek bir çalışma düzeni kabul ettirilmeye çalışılıyor. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz” dedi.
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir! Eğer kıdem tazminatımıza el uzatılırsa bugün başlayan bu yürüyüş, genel grevlere, genel direnişlere dönüşecektir!” dedi.
Kısa süre önce, Türk-İş Başkanlar Kurulu, kıdem tazminatı düzenlemesinin Meclis’e geldiği an genel grev kararı alınacağını belirtmiş, Başkan Atalay, “Meclise geldiği gün TÜRK-İŞ yönetimi grev kararı almak zorunda” demişti.