Türk-İş sonradan açıldı: MEYDANLARA ÇIKARIZ

Türk-İş sonradan açıldı: MEYDANLARA ÇIKARIZ
Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, açıklanan asgari ücret rakamının içlerine sinmediğini söyledi. Kavlak, “Biz de işçi sınıfına, asgari ücretlilere, umutlarını bize bağlamış,...

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, açıklanan asgari ücret rakamının içlerine sinmediğini söyledi. Kavlak, “Biz de işçi sınıfına, asgari ücretlilere, umutlarını bize bağlamış, alın terini bize emanet etmiş milyonların omuzumuza yüklediği sorumluluğa uyarak o masadan kalktık. Emekçilerin derdine derman olmayan, onları yoksullukla buluşturan böyle bir rakamın altına imza atmadık” dedi.

Pevrul Kavlak bundan sonra gündemlerinin vergi adaletsizliği olduğunu da vurguladı, konuyu Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının gündemine de getirdiklerini söyledi, “Bu adaletsizliği giderin, yeter artık canımıza tak etti dedik. Bugün Türkiye’de ücretli çalışanlar üzerinde ağır vergi yükü var. Yılın başında aldığımız net ücret, vergi kesintileri nedeni ile ilerleyen aylarda giderek azalıyor. Her geçen yıl bizim ücretlerimizden eksiliyor.Eskiden ücretliler sabit gelirli olarak anılırdı. Bugün bu vergi sistemi ile artık biz azalan gelirliyiz” dedi.

Kavlak, adil bir vergi sistemi, vergi oranlarında, gelir vergisi tarifesinde emekçiler lehine düzenleme istediklerini vurguladı, “Adil bir vergi düzeni gelene kadar her kapıyı çalacağız, ilgili herkese gideceğiz. Ne gerekiyorsa yapacağız. Bunlar da yetmezse ne yapacağız biliyor musunuz? Sizi meydanlara çağıracağız” diye konuştu.