Türk lirası pul oldu

Türk lirası pul oldu
Halkların Demokratik Partisi Sözcüsü Ebru Günay, parti genel merkezinde haftalık basın toplantısı düzenledi. Günay gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi:“Erdoğan Merkez Bankası’nda son akıl dışı faiz kararına muhalefet...

Halkların Demokratik Partisi Sözcüsü Ebru Günay, parti genel merkezinde haftalık basın toplantısı düzenledi. Günay gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi:
“Erdoğan Merkez Bankası’nda son akıl dışı faiz kararına muhalefet ettiği söylenen üç kişiyi daha bir gece yarısı kararnamesiyle görevden aldı. Dolar 9.15’in üzerine çıktı. Bu iktidar savaşla, talanla ömrünü uzatmaya çalışırken Türkiye halklarının en önemli gündemi ekonomik kriz ve onun yarattığı geçim sıkıntısıdır. Elektrik, doğalgaz, gıda ürünleri, giyecek, içecek, yakıt gibi ‘İhtiyaca hâsıl her şey’ ateş pahası durumdadır. Türk Lirası pul oldu. Hani diyordu ya bu kardeşinize yetkiyi verin kurla nasıl mücadele edileceğini göstereyim diye. Aldı yetkiyi ve işte sonuç ortada. AKP iktidarı tarımın, hayvancılığın cenazesini kaldırdı. Her şey ithal ve dövizle satın alınıyor, çiftçi elinde pul olmuş TL olduğu için üretim yapamıyor, borcunu ödeyemiyor. AKP iktidarı her kışı ‘kara kış’, ‘bitmeyen mevsim’ haline getirdi.
BÜYÜYEN EKONOMİ DEĞİL, İŞSİZLİK
Asgari ücretle çalışan milyonlarca emekçinin geliri açlık sınırının altında, gıda fiyatlarına zamlar yüzde 80’in üzerinde, kira fiyatları tırmanışta, enflasyon yüzde 45’in üzerinde. Ekonomistim diyen Erdoğan, gerçek dünya ile bağını koparmış, Türkiye’den bihaber, sorulan her soruya ‘kem küm’ ile cevap verme gayretindedir. Büyüyoruz, uçuyoruz diyen iktidar cenahına yalanlarla sarmaladıkları ve artık gerçek sandıkları dalavere rüyasından uyanmalarını salık veriyoruz. Büyüyen ekonomi değil, sanayi değil, tarım değil, üretim değil, gelir değil. Büyüyen işsizlik, yoksulluk, borçlar, enflasyon, zamlar ve büyüyen iş bilmezliğinizden kaynaklı döviz kurlarıdır.”