“TÜRK MİLLETİ BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAZ”

“TÜRK MİLLETİ BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAZ”
İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın eski bakan Berat Albayrak’la ilgili açıklaması üzerine “Rezervlerin eridiğini kabul etmiş oldu” dedi. Usta, Meclis’te düzenlediği basın...

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın eski bakan Berat Albayrak’la ilgili açıklaması üzerine “Rezervlerin eridiğini kabul etmiş oldu” dedi. Usta, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Merkez Bankası rezervlerinde meydana gelen 128 milyar erimenin” gündemde olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Hükümet istiyor ki muhalefet bu işin peşini bıraksın. Ancak muhalefet bu işin peşini bıraksa bile Türk Milleti bu işin peşini bırakmaz. Bunun hesabı bir gün sorulacaktır. Bu rezervler, evrensel ölçeklerin dışında bir usul ile eritilmiştir. Daha doğrusu nasıl eridiği bilinmemektedir. Buna ilişkin bir tane açıklama yapılmadı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan konuyla ilgili açıklama yaptı. Sayın Elvan, bu tür polemiklerden kaçınmalı. Bir açıklama yapacaksa bu, rezervlerin nasıl eridiğine ilişkin olmalı. Ancak Elvan, bu açıklamayla, bu rezervlerin eridiğini kabul etmiş oldu.”

Türkiye rezerv azalışında birinci oldu

Merkez Bankası (TCMB) rezervlerinde son iki yıldaki sert düşüş siyasi gündemde de kendine yer bulurken, diğer ülkelerle yapılan karşılaştırma çarpıcı sonuçlara işaret ediyor. East Capital Gelişen ve Öncü Piyasalar Portföy Yöneticisi Emre Akçakmak’ın Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerinden yaptığı derlemeye göre, Türkiye 2020’de merkez bankasının rezervlerindeki düşüşte dünyada ilk sırada yer aldı.