Türk öğrenciler sığınaklara indi: ‘Devamlı bomba sesleri geliyor’

Türk öğrenciler sığınaklara indi: ‘Devamlı bomba sesleri geliyor’
Ukrayna’nın Odessa kentinde bulunan Türk öğrenciler, bölgede yükselen bomba seslerinin ardından sığınaklara indi. Sığınakları gösteren Hakkı Saygın, “Mikron Fabrikaya bomba düştü. Devamlı bombardıman sesleri geliyor....

Ukrayna’nın Odessa kentinde bulunan Türk öğrenciler, bölgede yükselen bomba seslerinin ardından sığınaklara indi. Sığınakları gösteren Hakkı Saygın, “Mikron Fabrikaya bomba düştü. Devamlı bombardıman sesleri geliyor. Askeri liman devamlı bombalanıyor. Yetkililer bizi sığınaklara yönlendirdi. Yeterli erzakımız da fazla yok. Lütfen sesimizi duyun” ifadelerini kullandı.

ZONGULDAKLI GENÇ, ENDİŞELİ BEKLEYİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR
Ukrayna'da yazılım mühendisliği bölümünde okuyan Zonguldaklı Ege Gürel de seferlerin iptal olması nedeniyle endişeli bekleyişini sürdürüyor. Zonguldak'taki babası Gökhan Gürel ile sık sık telefonda görüşen genç, bulunduğu bölgede sıklıkla bomba seslerinin duyulduğunu belirtti.

Ukrayna'nın Harkov şehrindeki Politeknik Üniversitesi'nde yazılım mühendisliği bölümünde öğrenim gören 22 yaşındaki Ege Gürel, Türkiye'ye dönüş yapacağı gün seferlerin durdurulması üzerine endişeli bekleyişini sürdürüyor. Şehre bombalar düştüğünü söyleyen Ege Gürel, tahliye için yetkililerden gelecek haberi bekliyor.

EVİN CAMLARI SALLANDI, İNTERNET KOPUYOR
Patlamayla birlikte yaşadığı evin camlarının sallandığını, internet hatlarında zaman zaman kopmalar yaşandığını söyleyen Gürel, "Üç kere şiddetli patlama oldu. Camlarım sallandı. Bombanın nereye düştüğünü bilmiyorum. Bize 'metrolara sığının, Türkler olarak hep beraber durun' diyorlar. 20 dakika önce art arda sekiz bomba atıldı. Camlar aşırı sallandı. Bombalar patlar patlamaz wifiler otomatik olarak düştü. Şu an burada hiç bilmiyorum ama epey öğrenci var. Bu kadar öğrenci mağdur. Çok şiddetli bir durum olursa sığınaklara gideceğiz" dedi.