TÜRK OKÇULUĞU 12’DEN VURDU

TÜRK OKÇULUĞU 12’DEN VURDU
Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, 2022 açık hava sezonunu tarihi başarılarla kapattıklarını belirtti.Topaloğlu, okçulukta bu sezon yakaladıkları başarıları değerlendirdi. Türk okçuluğu açısından...

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, 2022 açık hava sezonunu tarihi başarılarla kapattıklarını belirtti.

Topaloğlu, okçulukta bu sezon yakaladıkları başarıları değerlendirdi. Türk okçuluğu açısından bu sezonun başarılarla geçtiğini ifade eden Topaloğlu, federasyon olarak sonuçlardan mutlu olduklarını söyledi. Başarıların gelecek zaferlerin öncüsü olduğunu aktaran Topaloğlu, okçuluğun başarı çıtasının yükselmeye devam ettiğine dikkati çekti. Topaloğlu, son olarak Mete Gazoz’un Meksika’daki 2022 Dünya Kupası Finali’nde bronz madalya kazandığını ayrıca Dünya Okçuluk Federasyonu 2021 Ödülleri’nde yılın klasik yay erkek okçusu seçildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: “2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nı da göz önüne alacak olursak bu sezonu gerçekten tarihi başarılarla kapattık. Rakamsal olarak ifade etmek gerekirse, 2021’de madalya sayımız 45’ti. Bu sezon rekorla 86 madalya aldık. 30 altın, 32 gümüş ve 24 bronz olmak üzere 86 madalya kazandık. Hepsi birbirinden değerli. 2021 yılındaki madalya sayısının neredeyse yüzde yüz oranında artırdık. Bu artırdığımız yarışmalarda küçük yarışmalar değil. Hepsi Avrupa ve dünya şampiyonası seviyesindeki yarışmalar. Bu nedenle 2022 yılı Türk okçuluğunun tarihi bir sezonu oldu.”