Türk sanatçının gururlandıran başarısı

Türk sanatçının gururlandıran başarısı
Londra’da yaşayan ve sanat çalışmalarını da bu şehirde üreten çağdaş sanatçı Seçil Erel, Royal Academy of Arts’ın Yaz sergisine kabul edildi. Sergi, 2-8 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.Cumhuriyet’in haberine...

Londra’da yaşayan ve sanat çalışmalarını da bu şehirde üreten çağdaş sanatçı Seçil Erel, Royal Academy of Arts’ın Yaz sergisine kabul edildi. Sergi, 2-8 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Cumhuriyet’in haberine göre Erel, birbirinden çok farklı tarz ve ortam uygulamalarına sahip altı farklı sanatçı ile beraber, birlikte çalıştığı Mariana Custodio Galeri’nin Londra’da kurduğu sergide son dönemde ürettiği “Universal Fragments: Brigthness” isimli eserini sergiliyor.

Serginin temel amacı aslında yalnızca bu farklı uygulamaların sergilenmesi değil; dünyanın birbirinden oldukça değişik bölgelerinde yaşayan altı farklı sanatçının bir araya geldiklerinde, hayal bile edilemeyecek kadar çok ortak noktaya sahip olduklarının gösterilmesi olarak açıklanıyor.

Sergi, birbirinden farklı coğrafyalarda yolculuk eden, sanatsal üretimlerini farklı hayat yollarında gerçekleştiren, birbirinden baştan sona farklı toplulukların kültürlerinde yetişen sanatçıların zengin yetenek skalasının ve perspektifinin izleyiciye sunulması açısından büyük bir fırsat; aynı zamanda izleyicinin bu ayrı kulvarlarda sanat üreten sanatçıların işlerini yekpare bir biçimde deneyimleyip kucaklamasına imkân sağlayan bir ütopik mekân yaratıyor.

Proje, Doğu ve Batı arasındaki geçişkenliğin sanatsal yaratımı melezleştirip daha önce hiç deneyimlenmemiş bir düzlemde yeniliklerin üretildiği bir kültürlerarası diyaloğu ve kültürel çeşitliliği teşvik etmekle kalmıyor, sanatçıların bahsi geçen orta durum çerçevesindeki duygu durumlarını, düşüncelerini ve kendilerini özgürce ifade etmelerine de imkân sunuyor.