Türk sinemasının değerli kaybı

Türk sinemasının değerli kaybı
Sinema tarihçisi ve gazeteci yazar Agah Özgüç, 90 yaşında hayatını kaybetti.Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), Özgüç’ün vefatını sosyal medya hesabından, “Derneğimiz üyesi, duayen sinema araştırmacısı, yazarı, her...

Sinema tarihçisi ve gazeteci yazar Agah Özgüç, 90 yaşında hayatını kaybetti.

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), Özgüç’ün vefatını sosyal medya hesabından, “Derneğimiz üyesi, duayen sinema araştırmacısı, yazarı, her daim üretken, Türk sinemasına sayısız eser ve arşiv bırakmış Agah Özgüç’ü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz” ifadeleriyle duyurdu.

1961’de ise profesyonel anlamda gazeteciliğe başlayan Özgüç, sinema alanında ise “7 Gün”, “Video Haber”, “Gelişim Sinema”, “Beyaz Perde”, “Cumhuriyet Dergi”, “Antrakt”, “Sinema”, “Albüm” ve “Öküz” gibi dergilere yazdı.

Birçok yayın kuruluşuna özel arşivinden görsel malzeme katkısında bulunan Agah Özgüç, sinema belgesellerinde de danışmanlık yaptı ve 12 sayı çıkan “Sinema 65” dergisini yönetti. Özgüç, 1999’da 2. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde “Aziz Nesin Emek Ödülü”ne değer görüldü. 2000 yılında da Sinema Yazarları Derneğince Emek Ödülü takdim edildi.

Sinema alanında birçok eser de kaleme alan Agah Özgüç çok sayıda kitap da yazdı.