“Türk Telekom’dan açıklama”

“Türk Telekom’dan açıklama”
Türk Telekom A.Ş. Kurumsal İletişim Direktörlüğü ‘Türk Telekom’un Kârı Yönetim Giderine Akıyor’ başlıklı haberle ilgili bir açıklama yolladı ve haberdeki bilgilerin yanlış olduğunu belirtti. Açıklama şöyle:“10...

Türk Telekom A.Ş. Kurumsal İletişim Direktörlüğü ‘Türk Telekom’un Kârı Yönetim Giderine Akıyor’ başlıklı haberle ilgili bir açıklama yolladı ve haberdeki bilgilerin yanlış olduğunu belirtti. Açıklama şöyle:

“10 Ağustos 2022 tarihinde yönetiminizdeki Gazete Pencere’de yer alan ‘Türk Telekom’un Kârı Yönetim Giderine Akıyor’ başlıklı ve Bilal Çelik imzalı haber yanlış bilgiler ve yorumlar içermektedir.

Türk Telekom’un bilançosunda yer alan ‘Genel Yönetim Giderleri’ ifadesi bildiğiniz gibi bir muhasebe tanımıdır. İşletmelerin yönetim fonksiyonları, organizasyon ve kadro kuruluşları, büro hizmetleri, kamu ilişkileri, güvenlik, hukuk işleri, personel işleri, kredi ve tahsilatlarını da kapsayan muhasebe ve mali işler servislerinin vb. giderlerinin takip edildiği hesabın genel adıdır.

Türk Telekom özelinde ise bu ifade; haberde iddia ve ima edildiği gibi sekiz yönetim kurulu üyesinin hizmet bedellerini değil; 11 bine yakın bordolu Türk Telekom çalışanının maaşlarının yanı sıra yukarıda tanımlanmış hizmet kalemlerine ait genel giderleri kapsamaktadır. Sizlerin de sehven yorumladığına inandığımız bu bariz hatanın ivedilikle düzeltileceğini düşünüyoruz.

Gazetenizde yer alan haberde ikinci olarak bir başka bilanço okuma hatası daha yapıldığı da görülmektedir. Söz konusu haberde iddia edildiği gibi, genel yönetim giderleri 953,4 milyon TL’den değil; 1 milyar 273 milyon TL’den 1 milyar 843 milyona yükselmiştir. Bu artış, piyasa ortalamasına denk gelmektedir. Aynı bilgi hatasına, pazarlama ve satış giderlerini kapsayan rakamlarda da rastlanmaktadır.

Kamuoyunun doğru bilgilenmesi ve gazetecilik meslek ilkeleri gereğince gerekli düzeltmeleri yapacağınıza inanıyoruz. Saygılarımızla…”