Türk Telekom’dan internete %70 zam

Türk Telekom’dan internete %70 zam
Türk Telekom’un internet hizmeti ile ilgili port ücretlerine 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 70 zam talebi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylandı.CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel,...

Türk Telekom’un internet hizmeti ile ilgili port ücretlerine 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 70 zam talebi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “İşletmecilerin maliyet artışının önümüzdeki günlerde internet kullanıcılarının cebine yansıması kaçınılmaz” ifadelerini kullandı. Adıgüzel, “Bu zam hem Türk Telekom’dan hizmet alan işletmecileri hem de internet kullanıcılarını zora sokacak” dedi.

Adıgüzel’in “İnternete zam yolda” başlığı ile yaptığı açıklama şöyle:
“1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere, toptan hat kiralama ve port ücretlerine yüzde 70’e varan oranda zam yapıldı. Söz konusu zam sabit internet ve telefon hizmetlerini doğrudan etkileyecek. İşletmeciler ilk etapta mevcut taahhütlü müşterilerine bu zammı yansıtamayacak ama yeni abonelerine bunu yansıtmak zorunda kalacak. Haberleşmedeki yüksek kullanım ücretlerine rağmen, vatandaş hızlı ve kaliteli bir internet hizmeti de alamıyor. Türkiye sabit genişbant hızında 180 ülke arasında 102. sırada.”