Türk-Yunan gerginliği Madrid’e taşınıyor

Türk-Yunan gerginliği Madrid’e taşınıyor
Yunanistan hükümeti son dönemde Türkiye ile gerilen ilişkileri NATO zirvesinde gündeme getirmeye hazırlanıyor.Gazete Duvarın CNN Yunanistan’ın haberinden aktardığına göre, Ankara’nın “Meriç merkezli retorik saldırganlığı,...

Yunanistan hükümeti son dönemde Türkiye ile gerilen ilişkileri NATO zirvesinde gündeme getirmeye hazırlanıyor.

Gazete Duvarın CNN Yunanistan’ın haberinden aktardığına göre, Ankara’nın “Meriç merkezli retorik saldırganlığı, iletişim tuzakları ve sahte haberler” içeren hamleleri Madrid’de 29 Haziran’da yapılacak NATO zirvesine taşınacak. Habere göre, Yunanistan hükümeti “Türkiye’nin davranış şeklinin Avrupa Konseyi tarafından izlenmesi için de harekete geçti”.

NATO TOPLANTISINDA DOSYA SUNACAK
Habere, göre Atina, Ankara’nın yasadışı ve saldırgan eylemlerini içeren bir dosyayı, 28 Haziran’da Madrid’de NATO üyesi ülkelerin liderlerinin toplantısında kanıtlarıyla beraber gündeme getirecek.

Atina’daki son bilgilere göre Miçotakis, “Ankara’nın Berlin’in açık mesajlarına meydan okumak suretiyle Avrupa müktesebatına ve uluslararası hukuka uymaması meselesinin Avrupa Konseyi Zirvesi sonuçlarına bir referans olarak eklemlenmesi” amacıyla da harekete geçti. Söz konusu çaba çerçevesinde Atina, Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki gerginliğin “son derece ciddi bir Avrupa-Türkiye sorunu” olduğu mesajı verecek.