Turkcell’de büyük ortak devlet olacak

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 18, 2020 / 00:20

Turkcell’in en büyük hissedarı olan İsveçli Telia şirketinin hisselerini Türkiye Varlık Fonu’na devretmek için görüştüğü haberlerinin ardından, Telia rakam da verdi. Varlık Fonu ile ileri aşamada müzakerelerin devam ettiğini açıklayan İsveçli şirket, miktarın 530 milyon dolar (3,6 milyar TL) olduğunu duyurdu.

Yüzde 24’lük hisse payıyla Turkcell’in en büyük hissedarı olan İsveçli Telia şirketinin hisselerini Türkiye Varlık Fonu’na satmak için görüşmeler yaptığı haberleri yer almıştı. Telia haberin ardından açıklama yaparak söz konusu rakamı da duyurdu. Rakamın 530 milyon dolar (3,6 milyar TL) olduğunu açıklayan Telia, TVF ile ileri aşamada müzakere yürüttüğünü belirtirken, söz konusu devir gerçekleşirse devlet, son yıllarda iktidara yakın isimlerin yönetim kurulunda yer aldığı Turkcell’in en büyük hissedarı olacak.

Telia, Turkcell Holding şirketinde yüzde 47.1 paya sahip, bu da Turkcell’de yüzde 24 dolaylı pay anlamına geliyor. Dünkü hisse kapanış fiyatına göre Turkcell’in piyasa değeri 32.4 milyar lirayken, dünkü dolar/TL kuruna göre yaklaşık 4.7 milyar dolar ediyor. Telia’nın açıkladığı tutar ise piyasa değerinin yarısının altında.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top