Türkevi’nin maliyeti ortaya çıktı

Türkevi’nin maliyeti ortaya çıktı
Cumhuriyet tarihinin yurt dışındaki en büyük yatırımlarından biri olan New York’taki Türkevi binasının 291 milyon 260 bin 400 dolara mal olduğu öğrenildi.Eylül 2017’de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından...

Cumhuriyet tarihinin yurt dışındaki en büyük yatırımlarından biri olan New York’taki Türkevi binasının 291 milyon 260 bin 400 dolara mal olduğu öğrenildi.
Eylül 2017’de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan ve bu yıl hizmete açılması planlanan Türkevi’nin maliyeti konusunda farklı rakamlar ortaya atılmış ancak resmi bir açıklama yapılmamıştı.
Sözcü gazetesinin, Dışişleri Bakanlığı’nın verilerinden elde ettiği bilgiye göre New York’taki Türkevi binasının maliyeti 291 milyon 260 bin 400 dolar. (Yaklaşık 2 milyar 488 lira) Yaklaşık 20 bin metrekare alana sahip yeni Türkevi binası, bugüne kadar Türkiye devletinin yurt dışında yaptığı en büyük gayrimenkul yatırımlarından biri olma özelliğini taşıyor.
171 metre yüksekliğindeki binadan BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu’nun yanı sıra 200 kişilik oditoryum, toplantı ve sergi salonları, 20 araçlık otopark ve üstünde lojmanları yer alacak.