Türkiye Bankalar Birliği: Bu yıl 855 bin kişi borç takibine girdi

Türkiye Bankalar Birliği: Bu yıl 855 bin kişi borç takibine girdi
Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısını açıklayan Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi, 2021 yılının Ocak-Ağustos döneminde 855 bin kişinin takibe alındığını belirtti.Risk...

Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısını açıklayan Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi, 2021 yılının Ocak-Ağustos döneminde 855 bin kişinin takibe alındığını belirtti.

Risk Merkezi verilerine göre, Ağustos 2021 dönemi itibariyle bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6 artış ile 22,2 milyar TL olurken, tasfiye olunacak alacakların toplam kredilere oranı 0,3 puan düşüş ile yüzde 2,4 oldu.

Bireysel kredi kartlarında tasfiye olunacak alacaklar ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7 düşüş ile 6,6 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Ağustos 2021 itibariyle kredi kartı tasfiye olunacak alacak oranı son bir yılda 1,8 puan düşerek yüzde 3,5 oldu.

Yasal takibe intikal etmiş kişi sayısında artış görülmesine karşın, bireysel kredilerdeki yasal takip miktarında belirgin bir artış görülmedi.