Türkiye dayanışmanın dışında kaldı, felç oldu

Türkiye dayanışmanın dışında kaldı, felç oldu
DEVA Partisi lideri Babacan, krizden önce birçok Merkez Bankası’nın network kurduğunu, salgın başlayınca genişlediğini söyeyerek, “Türkiye bunun dışında kaldı. Şu anda felç olmuş durumda” dedi.DEVA Partisi Genel Başkanı...

DEVA Partisi lideri Babacan, krizden önce birçok Merkez Bankası’nın network kurduğunu, salgın başlayınca genişlediğini söyeyerek, “Türkiye bunun dışında kaldı. Şu anda felç olmuş durumda” dedi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, T24 internet sitesinin canlı yayında hükümetin politikalarını sert sözlerle eleştirdi. “Türkiye şu anda felç olmuş durumda. Çünkü söylemler ve Batı düşmanlığı köşeye sıkıştırdı. Dışarı çıkıp kimseyle diyalog kuramaz hale geldiler” diyen Babacan, Meclis’ten geçen infaz paketi için de “İnfaz yasası maalesef tek bir perspektiften hazırlanmış bir yasadır. Hırsızlar kaçakçılar serbest bırakıldı ancak düşüncesini ifade edenler hâlâ hapiste” yorumunda bulundu.
‘TÜRKİYE ŞUAN FELÇ’
Koronavirüsün küresel bir salgın olduğunu, sağlıkla ve ekonomi ile ilgili etkilerinin de küresel olacağına dikkati çeken Babacan “Bu kriz uluslararası bir dayanışma ile aşılır. Ne sağlık boyutunu ne sağlık boyutun tek başına aşamazsınız. Sadece büyütürsünüz. En büyük ekonomi bile içe kapanırsa küçülür. Dayanışma mekanizmaları çok önemli. Krizden önce dünyadaki pek çok merkez bankası kendi arasında bir Network kurmuşlardı. Salgın başlayınca bu Network genişletildi. G-20 ülkelerin pek çoğu bunun içerisinde. Türkiye ise bu dayanışmanın dışında kaldı. Türkiye şu anda felç olmuş durumda.
DÖVİZ KAYNAĞI BULUNMAZSA…
Yabancı düşmanlığı ile iktidar öyle bir alana sıkıştırdı ki kendisine dışarıda ne olduğuna bakacak yüzü yok. Yazıktır bir inatlaşma uğruna bu ülke fakirleşir. ‘Biz Bize Yeteriz’ deniyor ama ne zaman yeteriz dayanışma ile yeteriz. Dar bir kadro her şeyi biz biliriz yönetimiyle yönetmezsek bunun maliyeti ağır olur” ifadelerini kullandı.
Ekonomide kapsamlı bir bakış açısını olmadığını, güvenin olmadığı bir ortamda krizin çözülemeyeceğini kaydeden Babacan “Belirsizliğin bir olduğu bir ortamda ekonomide bir toparlanma mümkün olmaz. Türkiye, döviz kaynağı bulamazsa kriz derinleşir” dedi.