Türkiye donuyor

Türkiye donuyor
Kar İstanbul’u terk ettiİstanbul’da 3 gündür zaman zaman etkili olan kar yağışı dün megakenti terk etti. Hava sıcaklıklarında ise bir değişiklik beklenmiyor.Hafta sonu daha çok Anadolu yakasında etkili olan kar yağışı,...

Kar İstanbul’u terk etti

İstanbul’da 3 gündür zaman zaman etkili olan kar yağışı dün megakenti terk etti. Hava sıcaklıklarında ise bir değişiklik beklenmiyor.
Hafta sonu daha çok Anadolu yakasında etkili olan kar yağışı, dün sabah saatlerinde Avrupa yakasında da şiddetini arttırdı.
TRAFİKTE YOĞUNLUK YÜZDE 85’i AŞTI
Hafta sonu etkili olan kar yağışı dün sabah da yüksek kesimlerde etkisini sürdürdü. Haftanın ilk iş günü İstanbul trafiğinde yoğunluk yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi›nin trafik yoğunluk haritası dün saat 09.00 sıralarında yüzde 85›i gösterdi.
İstanbul’un birçok noktasında etkili olan kar ve buzlanma, trafiği olumsuz etkiledi.
İstanbul›da etkili olan kar yağışı sonrası valilikten uyarı geldi. Valilik dün gece ve bugün sabah saatlerinde buzlanma ve don beklenen İstanbul›da tedbirli olunmasını istedi.
5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ ŞÖYLE
Salı: Bulutlu en yüksek 5 en düşük -3 derece
Çarşamba: Bulutlu en yüksek 7 en düşük -2 derece
Perşembe: Parçalı bulutlu en yüksek 10 en düşük 5 derece
Cuma: Parçalı bulutlu en yüksek 12 en düşük 9 derece
Cumartesi: Bulutlu en yüksek 10 en düşük 9 derece

Kayak merkezlerinde yüzler gülüyor

Hasta sonu etkili olan kar yağışı, Türkiye’yi bir uçtan diğer ucuna beyaza bürüdü. Rize, Bolu, Düzce ve Kahramanmaraş’ta kar kalınlığı 1 metreyi geçti. Kar yağışı, bazı bölgelerde yolların kapanmasına neden olan olurken kayak merkezlerinde turizmcilerin yüzü güldü.
Türkiye’nin büyük bölümünü etkisi altına alan kar, Rize İkizdere’de 142, Düzce Gölyaka’da 109, Bolu Kartalkaya’da ise 102 santimetreye ulaştı.

Barajlardaki seviye yüzde 30’a yükseldi

İstanbul barajlarındaki su seviyesi son 10 yılın en düşük seviyesinde seyrediyor. Kentte bir haftadır süren yağışlar barajlardaki seviyeyi yüzde 30,10›a yükseltti.
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, yağışlar öncesi 8 Ocak›ta su seviyesi yüzde 19,16 seviyesindeydi.
İSKİ›nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre su miktarı Istrancalar’da yüzde 92,86, Terkos’ta yüzde 31,83, Sazlıdere’de yüzde 10,30, Alibey’de yüzde 40,47, Büyükçekmece›de yüzde 29,76, Ömerli›de yüzde 25,89, Darlık’ta yüzde 48,78, Elmalı yüzde 32,42, Kazandere yüzde 33,69 ve Pabuçdere yüzde 15,36 olarak kaydedildi.