Türkiye enflasyonda Venezuela’yı geçti

Türkiye enflasyonda Venezuela’yı geçti
MetroPOLL Araştırma, son anketinde vatandaşlara resmi enflasyona inanıp inanmadıklarını sordu. Vatandaşın yüzde 72,9’u “İnanmıyorum, enflasyon daha fazla” dedi.TÜİK’e göre nisanda yıllık enflasyon yüzde 69,97’yi bulurken...

MetroPOLL Araştırma, son anketinde vatandaşlara resmi enflasyona inanıp inanmadıklarını sordu. Vatandaşın yüzde 72,9’u “İnanmıyorum, enflasyon daha fazla” dedi.

TÜİK’e göre nisanda yıllık enflasyon yüzde 69,97’yi bulurken bağımsız araştırmacılara göre oran yüzde 156,86 oldu. Sonuçlara göre, Türkiye enflasyonu en yüksek altıncı ülkesi; Avrupa’da ise birinci. Türkiye’de ilk 4 aylık enflasyon yüzde 31,71 olurken yüksek enflasyon rakamlarıyla dünyanın dikkatini çeken Venezuela’da bile yüzde 16,3 olarak açıklandı.

MetroPOLL’un anketine katılanların sadece yüzde 22,5’i “Resmi enflasyona inanıyorum” derken yüzde 72,9 “İnanmıyorum, daha fazla” dedi.

İKTİDAR DESTEKÇİLERİ BİLE İNANMIYOR
Partilere göre sonuçlarda ise AK Parti seçmeninin yüzde 58,1’i ‘inandığını’, yüzde 32,6’sı oranın ‘daha fazla’ olduğunu söyledi. Cumhur İttifak’ı ortağı MHP seçmeninin çoğunluğu da ‘inanmadığını’ söyledi. Yüzde 50,6’yla MHP seçmeninin yarısı ‘inanmadığını’ söylerken yüzde 46,2’si “İnanıyorum” dedi.
Resmi verilere güvensizlik CHP, İyi Parti ve HDP seçmeninde yüzde 100’e yakın.