Türkiye, Finlandiya’nın NATO üyeliği için karara vardı

Türkiye, Finlandiya’nın NATO üyeliği için karara vardı
Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, ülkesinin NATO'ya üyeliği hakkında karara varan Türkiye’yi ziyaret edeceğini açıkladı.Bugün Türkiye’ye gelecek olan Niinistö, yarın İstanbul’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile...

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, ülkesinin NATO'ya üyeliği hakkında karara varan Türkiye’yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Bugün Türkiye’ye gelecek olan Niinistö, yarın İstanbul’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda bir karara vardığını belirten Niinistö, bu kararı bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ileteceğini belirtti.

Niinistö, "Türkler, bu kararın açıklandığı anda orada olabileceğimi söylediler. Ben de elbette bu daveti kabul ettim. Beyanı almak için gidiyorum" dedi. Finlandiya ile birlikte İsveç'in de NATO'ya üye olması gerektiğinin bir kez daha altını çizen Niinistö, "İsveç'in NATO üyeliğini desteklemek için çalışmalarımı sürdüreceğim," ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTACAĞIZ
Dün partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin Finlandiya’nın NATO üyeliği ve Niinistö'nün Türkiye ziyaretine ilişkin bir sorusunu yanıtlayan Erdoğan, "Verdiğimiz sözü tutacağız. Gelsin Sayın Cumhurbaşkanı ile bir görüşüp verdiğimiz sözün gereğini yerine getireceğiz," ifadelerini kullandı.

Erdoğan, daha önce Finlandiya’nın NATO üyeliğinin İsveç’ten önce onaylanabileceğini açıklamıştı.