Türkiye “Gözle görülür adımlar” bekliyor

Türkiye “Gözle görülür adımlar” bekliyor
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin NATO üyeliğini henüz onaylamadığı Finlandiya’dan memorandumu destekleyen gözle görülür somut adımlar beklediklerini söyledi.Akar, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Finlandiya...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin NATO üyeliğini henüz onaylamadığı Finlandiya’dan memorandumu destekleyen gözle görülür somut adımlar beklediklerini söyledi.

Akar, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen ile önce baş başa görüştü, ardından iki bakan heyetlerarası görüşmelere başkanlık etti. Görüşmeler sonrasında düzenlenen iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

Finlandiya'dan 17 senenin ardından ilk defa savunma bakanı düzeyinde ziyarette bulunduğuna dikkati çeken Akar, "Finlandiya ile olan münasebetlerimizde öne çıkan iki temel konu var: Birincisi terörle mücadele, diğeri de ihraç lisanslarındaki kısıtlamaların kaldırılması" açıklamasını yaptı. Akar, özetle şunları söyledi:

TERÖR ÖRGÜTÜ FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR
"Finlandiya'nın NATO'ya üyelik sürecine ilişkin gelişmeleri de ayrıntılı bir şekilde görüştük. Bu yıl haziran ayında Madrid’de imzalanan bir muhtıra var. Muhtırada tarafların taahhütleri var. Bu taahhütler konusunda somut gelişmeleri beklediğimizi de kendilerine ifade ettik. Bu konu, her seviyede muhataplarımıza ifade edildi. PKK/YPG terör örgütü ve onun destekçileri tarafından Finlandiya'da yapılan faaliyetlerin hala devam etmesinden rahatsız olduğumuzu ve endişe duyduğumuzu kendilerine ifade ettim. Bilinen teröristlerin iadesi ve bununla birlikte terör iltisaklı yapıların faaliyetlerinin durdurulmasının önemli olduğunu vurguladık.

Madrid’de imzalanan memorandumdaki taahhütlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Bu konuda Finlandiya tarafından olumlu açıklamalar yapıldı. Ancak sokaklarda, caddelerde gözle görülür somut adımlar bekliyoruz. Taahhütler yerine getirilir getirilmez Finlandiya'nın da NATO müttefiki olarak aramızda olmasını arzu ediyoruz. Ancak nihai kararın TBMM tarafından verileceğini hatırlatıyorum."