Türkiye için 8 Eylül tahmini

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 26, 2020 / 03:32

Singapurlu bilim insanları yaptıkları koronavirüs modellemesine dayanarak Türkiye’de salgının bitmesi için 120 günden fazla sürenin olduğu tahmininde bulundu.
Yapay zekayla ülkelere göre salgının bitiş tarihini tahmin etmek için yapılan ve Mayıs ayında güncellenen araştırma Singapur Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi’nce yapıldı.
Üniversitenin bünyesinde yer alan Veri Destekli İnovasyon Laboratuvarı’nın (Data-Driven Innovation Lab) “Kovid-19’un Tahmini Takibi” ismi verilen araştırmasında günlük vakalar, ölüm ve diğer tıbbi detaylarla istatistik bilimi ve epidemiyolojik modeller bir araya getirildi.
Araştırmayı yapan ekip, “Bu veriler yüzde 100 net ve kesin değil, sadece mevcut şartlar altında bir öngörü. Bu veriler sadece gerçek geleceği şekillendirmek için harekete geçmek için bir rehber olarak kullanılabilir” yorumunu yaptı.
Verileri yayınladıktan sonra iç kullanım için kamuoyuna kapatan ekip yaptığı açıklamada, “Her bulaşıcı hastalığın bir yaşam döngüsü var. Fakat salgında bu yaşam döngüleri ülkelere göre değişiklik gösterebiliyor. Farklı ülkeler aynı anda farklı fazlarda olabiliyor” dedi.
TÜRKİYE TAHMİNİ
Singapurlu bilim insanları Türkiye ile ilgili olan öngörülerin 6 Mayıs 2020 tarihine kadarki verilerden alındığını belirtti. Uzmanlar yapılan tahminin belirsiz olduğunu ve zaman içinde değişebileceğini vurguladı. Uzmanlar salgının teoride 8 Eylül 2020’de biteceği iddiasında bulundu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top