Türkiye için bir alt endekse düşme tehlikesi

Türkiye için bir alt endekse düşme tehlikesi
Dünyanın en büyük endeks sağlayıcısı MSCI, Türkiye’yi gelişmekte olan ülkeler endeksinden çıkarıp bir alt endekse düşürebileceği uyarısında bulundu.Dünyanın en büyük endeks sağlayıcısı MSCI, Türkiye'yi gelişmekte...

Dünyanın en büyük endeks sağlayıcısı MSCI, Türkiye’yi gelişmekte olan ülkeler endeksinden çıkarıp bir alt endekse düşürebileceği uyarısında bulundu.

Dünyanın en büyük endeks sağlayıcısı MSCI, Türkiye'yi gelişmekte olan ülkeler endeksinden çıkarıp bir alt endekse alabileceği uyarısında bulundu.

Hisse senedi piyasasına kurumsal yatırımcı erişiminin daha da zorlaşması halinde Türkiye’yi bir alt endekse düşürebileceğini ifade eden MSCI, açıklamada bir alt endeksin gelişme ihtimali olan veya tekil piyasalar endeksleri olabileceği belirtildi.

MSCI yaptığı açıklamada, “17 Haziran 2020’de yayımlanan MSCI 2020 Piyasa Erişimi İncelemesi’nde vurgulandığı üzere, Türk hisse senedi piyasasına yatırımcı erişimi, Ekim 2019 ve Şubat 2020’de açığa satış ve hisse senedi borç/ödünç verme yasaklarının getirilmesinden olumsuz etkilendi” ifadelerine yer verdi. Bir ülkenin endeksten çıkarılması veya endeks içindeki ağırlığının azaltılması durumunda hisse piyasalarından yatırımcılar çıkabiliyor.