Türkiye için çıkışa örnek eski bayram sofralarıdır

Türkiye için çıkışa örnek eski bayram sofralarıdır
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, siyasi liderlerin bir araya geleceği “Memleket Masası” teklifinin kaçırılmış bir fırsat olduğunu söyledi. Teklifinin ardından çok sert tepkiler aldığının altını çizen Akşener,...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, siyasi liderlerin bir araya geleceği “Memleket Masası” teklifinin kaçırılmış bir fırsat olduğunu söyledi. Teklifinin ardından çok sert tepkiler aldığının altını çizen Akşener, “Darbe üzerinden dövüş, seçmenini darbe üzerinden konsolide etmeye çalışmak Sayın Erdoğan’a yaramıyor yaramayacak” dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV’de yayınlanan “Liderler ile Bayram Sohbetleri” programında gazeteci Özlem Gürses’in sorularını yanıtladı. Bir bayram projesi fikri olduğunu aktaran Akşener’in açıklamaları şöyle:
“Çocukluğumuzda bütün ailenin bir araya geldiği bayram sofralarını Türkiye için bir çıkış noktası olarak görüyorum. O zamanlar başı açığı kapalısı, Rizelisi, Mardinlisi aynı sofra etrafında bir araya gelirdik. Bugünse çok ciddi bir siyasi kutuplaşmanın içindeyiz”
İSTİSMAR DİLİ OLUŞTU
“Bizim laiklik ilkesi yıllardır din adamları ve siyasetçiler tarafından tartışılır. Laiklik esasında bir hukuk kavramı olmasına rağmen hukukçu tartışmaz. Ankara Barosu ile Diyanet İşleri Başkanı arasındaki polemikte gördük ki bu kavramın Türkiye’de içi boşaltıldı. Bugünün siyasetine baktığımızda kavramlar eskiden de içi boşaltılırdı ama zarif, estetik bir şekilde yapılırdı. Şimdi çok çirkin bir istismar dili oluştu. Böyle bir sistemde konfor alanını belli siyasetçilerin bırakmadığını gördük”
MEMLEKET MASASI
“Memleket masası meselesi anlaşılmış olabilse; o elin uzatılması Sayın Erdoğan’ı AK Parti Genel Başkanlığı’ndan hepimizin Cumhurbaşkanı olmaya taşıyacak bir adımdı. Derinleştiren ihtilaf sahalarını, bir de darbe üzerinden dövüş, darbe üzerinden konuş, seçmenini darbe üzerinden konsolide etmeye çalış ve ama bu kimsenin işine yaramıyor. Sayın Erdoğan’a da yaramıyor yaramayacak. O masa bir bayram sofrası olabilirdi. Memleket masasını kaçırılmış bir fırsat olarak görüyorum”
SİYASİLER SORGULANMALI
“15 Temmuz gecesi bu millet bu devleti hem köprüden hem de sokaktan topladı. O devletin o hale düşmesine sebep olan tüm siyasilerin ülkenin bu noktaya gelişinde ne katkı verdiğini sorgulamamız gereken bir noktadayız”

“Bakın ben 28 Şubat’ı yaşadım. 7 Haziran seçimlerinde 2015’te namusum şerefim üzerinden çok çirkin pis bir iftira ile karşılaştım. 16 Nisan 2017 referandum sonuçlarını bir kara gün olarak tanımlama nedenim bugün gelinen nokta. Keşke haksız çıksaydım; haklı çıktım”
“Sayın Erdoğan’ın yapması gereken hepimizin Cumhurbaşkanı olması. Ya güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilecektir ya da bu sistemle gidildiğinde parlamenter sistemi getireceğiz diyenler oy alacak ve sistemi değiştirecek”