Türkiye için rekor enflasyon tahmini

Türkiye için rekor enflasyon tahmini
ABD'nin çok uluslu yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'deki enflasyonun Mayıs ayında yüzde 60 civarında gezip sonra düşeceğine yönelik tahminini revize etti. Banka, enflasyonun yıl içinde yüzde 60 bandını aşarak rekor kıracağını...

ABD'nin çok uluslu yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'deki enflasyonun Mayıs ayında yüzde 60 civarında gezip sonra düşeceğine yönelik tahminini revize etti. Banka, enflasyonun yıl içinde yüzde 60 bandını aşarak rekor kıracağını ve yıl sonunda yüzde 45 seviyesine geri döneceğine dair yeni bir tahmin yayınladı. Kurumun daha önceki tahmini enflasyonun Mayıs'ta yüzde 60 seviyesi etrafında zirveyi göreceği ve yıl sonunda yüzde 40'a ineceği şeklindeydi. Goldman Sachs analistleri emtia fiyatları ve gevşek para politikası kaynaklı yukarı yönlü risklere dikkat çekti.

BÜYÜME TAHMİNİNİ DÜŞÜRDÜ
Goldman Sachs, 2022 için büyüme tahminini yüzde 3,5'ten yüzde 3'e çekti. Cari açığın milli gelire oranına ilişkin beklenti ise yüzde 1,5'ten yüzde 2,5 seviyesine çıkarıldı. Kurum analistleri artan enerji fiyatlarının ve turizmdeki kesintilerin daha fazla cari açığa neden olabileceğini belirtti.