Türkiye ile ortak değiliz

Türkiye ile ortak değiliz
Rusya’nın Dağlık Karabağ sorunu için kurduğu masada Türkiye’ye yer vermemesinin ardından Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan yeni bir açıklama geldi: Rusya, hiçbir zaman Türkiye Moskova’nın stratejik ortağıdır...

Rusya’nın Dağlık Karabağ sorunu için kurduğu masada Türkiye’ye yer vermemesinin ardından Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan yeni bir açıklama geldi: Rusya, hiçbir zaman Türkiye Moskova’nın stratejik ortağıdır demedi, Türkiye bizim partnerimiz.
Azerbaycan ile Ermenistan arasında 10 Ekim’de imzalanan ateşkes anlaşmasına değinen Lavrov bu anlaşmaya karşılık hala çatışmaların devam etmesine atıfta bulunarak, “Bence Karabağ’daki temas hattına Rus askeri gözlemcileri sevk etmek doğru olur fakat kararı vermek Bakü ve Erivan’a kalmış” dedi. Dağlık Karabağ’da askeri çözümün mümkün olduğu konusunda Türkiye’nin duruşuna katılmadıklarını da dile getiren Lavrov, “Türkiye’nin dillendirdiği ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in de birkaç defa gündeme getirdiği duruşa katılmıyoruz” dedi. Lavrov, “Çatışmaya bir askeri çözümünün hoşgörülebilir olacağı konusunda bir açıklamaya katılamayacağımız sır değil” diye konuştu.