Türkiye işçi haklarında en kötü 10’da

Türkiye işçi haklarında en kötü 10’da
Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun 2020 Küresel Haklar Endeksi Raporu’na göre, işçi hakları açısından Türkiye en kötü 10 ülke arasında yer aldı.Paporda işçi hakları açısında en kötü 10 ülke; Bangladeş, Brezilya,...

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun 2020 Küresel Haklar Endeksi Raporu’na göre, işçi hakları açısından Türkiye en kötü 10 ülke arasında yer aldı.
Paporda işçi hakları açısında en kötü 10 ülke; Bangladeş, Brezilya, Kolombiya, Mısır, Honduras, Hindistan, Kazakistan, Filipinler, Türkiye ve Zimbabve olarak sıralandı.
Raporun Türkiye bölümünde, sendikalara ve işçilere dönük keyfi gözaltıların arttığına, işçi eylemlerine yönelik polis şiddetinin arttığına dikkat çekilirken, işçilerin sendikalaşma girişimlerinin hükümet ve işverenler tarafından engellendiğine vurgu yapıldı.
Raporda dünyada 2020 senesinde işçi hakları ihlalinde son yedi yılın zirvesine çıkıldığı belirtilirken konfederasyonun Genel Sekreteri Sharan Burrow, “Birçok ülkede sendikalara dönük baskılar ve hükümetlerin işçi haklarına saygı göstermemesi, işçileri hastalığa ve ölümlere sürükledi, ülkelerin pandemiyle etkili mücadelesini engelledi” dedi.