Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı: “YARIŞLAR KISA SÜREDE BAŞLAYACAK”

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı: “YARIŞLAR KISA SÜREDE BAŞLAYACAK”
Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Serdal Adalı, koronavirüs salgını nedeniyle 20 Mart tarihinde süresiz olarak ertelenen at yarışlarının tekrar başlaması için ilgili bakanlıklara talepte bulunduklarını ve bu doğrultuda...

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Serdal Adalı, koronavirüs salgını nedeniyle 20 Mart tarihinde süresiz olarak ertelenen at yarışlarının tekrar başlaması için ilgili bakanlıklara talepte bulunduklarını ve bu doğrultuda hazırlıklara başladıklarını söyledi.
Yarışçılık camiası mensuplarına seslenen Adalı, ilk vakanın görüldüğü günden itibaren devletin yayınladığı genelge ve açıklamalara kulübün bütün tesislerinde eş zamanlı ve eksiksiz olarak riayet edildiğini, alınması gereken ilave önlemler varsa onları da titizlikle uygulamaya hazır olduklarını belirtti. Diğer spor müsabakalarıyla birlikte 20 Mart 2020 tarihinde süresiz olarak ertelenen at yarışlarının, birçok yönden diğer spor dallarından ayrıldığına ve yarışların koşup koşmamasının bulaşı riskinde herhangi bir fark yaratmadığına değinen Başkan Adalı, her gün 6 bin kişinin yer aldığı hipodromlardaki pozitif vaka sayısının sadece 2 olduğu hususunun altını çizdi.