“Türkiye, kara harekatı için Rusya’yı devreye soktu”

“Türkiye, kara harekatı için Rusya’yı devreye soktu”
Kara operasyonu hazırlıklarının bitme noktasına geldiğini açıklayan Türkiye'nin, Suriye hükümet güçlerinin Tel Rıfat’tan çekilmesine yönelik bir anlaşma sağlaması için Rusya'yı devreye soktuğu iddia edildi.Katar merkezli...

Kara operasyonu hazırlıklarının bitme noktasına geldiğini açıklayan Türkiye'nin, Suriye hükümet güçlerinin Tel Rıfat’tan çekilmesine yönelik bir anlaşma sağlaması için Rusya'yı devreye soktuğu iddia edildi.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun Türk yetkililere dayandırdığı habere göre, Türkiye'nin talebini kabul eden Rusya, kara operasyonunu önlemek için Suriye güçlerinin yanı sıra PKK/YPG militanlarını da Tel Rıfat bölgesinden çekilmeye ikna etmeye çalışıyor. Türk yetkililer, Rusya'nın bir askeri operasyona alternatif olarak Türkiye'nin kuzey Suriye ile ilgili taleplerini karşılamaya çalıştığını belirtti. Türkiye'nin, PKK/YPG militanlarının da Menbic, Kobane veTel Rifat'tan çekilmesini istediği kaydedildi. Londra merkezli Al-Araby al-Jadeed gazetesi de Türkiye'nin kara harekatına hazırlanırken bir yandan da Suriye hükümetine destek veren Rusya'yla görüşmeleri sürdürdüğünü yazdı. Gazete, TSK'nın operasyonunun aşamalı olacağını ve ilk aşamada Tel Rifat'ı, daha sonra da Kobane ve Menbic'i kapsayacağını belirtti. Rusya'nın ikna etmesi halinde Suriye güçlerinin Tel Rifat'tan çekileceği ve bölgeye Türkiye destekli Suriyeli grupların yerleşebileceği bilgisi de haberde yer aldı.