Türkiye kara para makinesi

Türkiye kara para makinesi
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Sezgin Baran Korkmaz hakkında ABD’de yürütülen ‘kara para aklama’ davasına değinerek, “Şimdi Zarrab vakasına, bir de Sezgin Baran Korkmaz eklendi. Aşil topuğu bir iken iki oldu” dedi. Öztrak...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Sezgin Baran Korkmaz hakkında ABD’de yürütülen ‘kara para aklama’ davasına değinerek, “Şimdi Zarrab vakasına, bir de Sezgin Baran Korkmaz eklendi. Aşil topuğu bir iken iki oldu” dedi. Öztrak şunları söyledi:
KÖTÜ PARA
İYİ PARAYI KOVAR
Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni, dünyanın en büyük kara para aklama makinesine çevirdiler. İktisatta Gresham Yasası olarak bilinen, önemli bir kural vardır. ‘Kötü para, iyi parayı kovar.’ Nitekim bir ekonomide, hukuksuzluk, adaletsizlik, rüşvet ve kirli ilişkiler kara paraya yol verirse, mülkiyet hakkını tehdit ederse, nitelikli sermaye başka yerlere kaçar. Bugün Türkiye’de yaşanan ne yazık ki tam da budur.
HUKUKU KATLEDEREK YOZLAŞTI
Adâletin gözleri, âdil olsun diye bağlıdır. Namussuzlara göz yumsun diye değil. ‘Erdoğan Şahsım Hükümeti’, hukuku katlederken yozlaştı. Bu ülkede bakanlar; 30 yaşındaki İranlı Reza Zarrab’ın cebine girecek kadar küçüldüler. Elbise askılarından, ayakkabı kutularından, evlerdeki kasalardan, sıfırlanamayan rüşvet paraları ortalığa saçıldı. Türkiye, bu rezilliklerle hukuk ve yargı önünde yüzleşemedi, hesaplaşamadı.
KAÇMADAN BAKANLIĞA ÇAĞRILDI MI? 
Ülkedeki çürüme son hız devam ediyor. Ama baktığınızda AK Parti Genel Başkanı Erdoğan sessiz. Bu kişinin MASAK raporu olmadan tahliye edilmesini izleyen de başsavcıvekili. Yemekte bu kişiyle resim veren kişi de bir Yargıtay üyesi yurt dışına çıkmadan önce ziyaret ettiği yer de İçişleri Bakanlığı. Bakın çok açık bu işler, bu işin arkasında çok güçlü siyasi irade yoksa yapılmaz. Bu işlerin başında kim var bu talimatları kim veriyor asıl bunun ortaya çıkması lazım balık baştan kokar.