Türkiye kararlı, ABD endişeli

Türkiye kararlı, ABD endişeli
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün bir telefon görüşmesi yaptı. Blinken, görüşmede Suriye'deki durumla ilgili endişelerini dile getirirken Çavuşoğlu, Türkiye'nin terörle mücadelesinin...

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün bir telefon görüşmesi yaptı. Blinken, görüşmede Suriye'deki durumla ilgili endişelerini dile getirirken Çavuşoğlu, Türkiye'nin terörle mücadelesinin kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “Bakan Blinken ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya'nın nedensiz savaşına karşı Ukrayna'nın savunmasının desteklenmesinde NATO birliğinin önemini vurguladılar. Bakan Blinken ayrıca Suriye'deki durumla ilgili endişelerini dile getirdi” açıklamasında bulundu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada ise tarafların tahıl anlaşmasının uygulanması başta olmak üzere Ukrayna’daki son gelişmeler, NATO'nun genişlemesi, Türkiye'nin F-16 tedarik süreci ve Ankara ile Washington arasında gelecek döneme ilişkin ziyaret takvimini ele aldığı bildirildi.

Açıklamada, görüşmede Suriye’deki son gelişmelerin de gündeme geldiği, Bakan Çavuşoğlu'nun Türkiye'nin terörle mücadelesinin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladığı kaydedildi.

IŞİD’LİLER SERBEST KALABİLİR

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Michael Erik Kurilla ise Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapmayı planladığı kara harekâtından "çok endişeli" olduklarını belirtti. Kurilla, böyle bir hamlenin tutuklu IŞİD üyelerinin serbest kalmasına neden olabileceğini söyledi.