Türkiye normale, sahiller çöplüğe döndü

Türkiye normale, sahiller çöplüğe döndü
Uzun süredir temiz kalan sahiller sokağa çıkma yasağının olmadığı ilk hafta sonunda çöp doldu. İzmir’de kent sakinlerinin yoğun olarak kullandığı yeşil alanlarda çöp birikintileri oluştu. İstanbul’daki sahillerde de...

Uzun süredir temiz kalan sahiller sokağa çıkma yasağının olmadığı ilk hafta sonunda çöp doldu. İzmir’de kent sakinlerinin yoğun olarak kullandığı yeşil alanlarda çöp birikintileri oluştu. İstanbul’daki sahillerde de benzer görüntüler yaşanmıştı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kalkmasının ardından ilk hafta sonu İzmir’in işlek noktalarından Alsancak semtindeki Kordonboyu’nda vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. İzmirlilerin piknik yapmak ve dinlenmek için bir araya geldiği sahilde oluşan çöp birikintileri dikkat çekti. Belediyeye bağlı ekipler geç saatlere kadar yeşil alanlara atılan çöpleri topladı.
İstanbul Caddebostan sahiline de cumartesi akşamı adeta akın olmuş, vatandaşlardan geriye sahile bırakılan çöpler kalmıştı.

KORDONBOYU’NDAKİ HALAYA İNCELEME

Kordonboyu’na akın eden ve müzik eşliğinde dans edip, halay oynayanları belirlemek için polis tarafından çalışma başlatıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine oyun oynayanları belirlemek için polis görüntüleri incelemeye aldı.

Pazartesi klasiği geri döndü

İstanbul’da yine bir pazartesi klasiği yaşandı ve Kovid-19’a rağmen kentte trafik yoğunluğu değişmedi. Normalleşmenin ikinci haftasının ilk gününde, Altunizade-15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönünde yoğun trafik oluştu. Metrobüslerdeki kalabalık dikkat çekti.

Bodrum’a akın sürüyor

1 Haziran’da seyahat kısıtlamasının kalkması ve yeni normalleşme süreci tatilcilerin Bodrum’a akın etmesine neden oldu. Bodrum’da uzun araç kuyrukları oluşurken, Muğla’ya giren araç sayısı 500 bine ulaştı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, nüfusun 4 kat artarak 700 bine ulaşacağını ifade etti.

Erdoğan: Hafta sonu yapılan işler doğru değil

TRT ekranlarında gündeme dair soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasaksız hafta sonu yaşananlara tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
“Gençlerimizde, “ben gencim bana bir şey olmaz” demesin. Maalesef bu hafta sonu, piknik alanlarında yol kenarların, askere gidenlerin yaptıkları işler doğru değil. Sonra bu işi telafi edemezsin. Her şeyi serbest bıraktık diye bu iş bitti anlamına gelmez.”