Türkiye Pelikan pisliğinden temizlenmeli

Türkiye Pelikan pisliğinden temizlenmeli
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, “Pelikan” grubu hakkındaki eleştirileri nedeniyle ifadeye çağrıldı. Temurci, ifadesinin ardından yaptığı açıklamada “Kesin olan bir şey var, bu ülkede Pelikan...

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, “Pelikan” grubu hakkındaki eleştirileri nedeniyle ifadeye çağrıldı. Temurci, ifadesinin ardından yaptığı açıklamada “Kesin olan bir şey var, bu ülkede Pelikan var. Biz Pelikan demeye, deşifre etmeye devam edecek, terör örgütü haline dönüşen bu yapıyı milletimize anlatmaya devam edeceğiz” dedi.
Temurci, Pelikan grubunu eleştirdiği için hakkında yapılan şikayet doğrultusunda İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüı’nde ifade verdi. Selim Temurci, ifade verdikten sonra yaptığı konuşmada Pelikan grubunu terör örgütü olmakla suçladı.
Şikayetçi isimlerin kendisini terör örgütüne yardımla suçladığını aktaran Temurci, 15 Temmuz’un arefesinde terörle suçlanmanın içini acıttığını belirterek, “Bu ülkede bir Pelikan gerçeği var. Pelikan terör örgütünü kim kurdu? İsmini kim verdi? Kim finanse ediyor? Ben yargıyı göreve çağırıyorum, bu örgüt mutlaka araştırılmalı. Türkiye adeta bu pisliklerden temizlenmeli” diye konuştu. Kendisine, “Pelikan diye bir şey yok, bunu sen uyduruyorsun” denildiğini anlatan Temurci, “Hatta o kadar ileri gidiyorlar ki, Pelikan’a Pelikan diyerek suç örgütü kurduğumu söylüyorlar” dedi.
Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu da Temurci’nin ifadeye çağrılmasına tepki gösterdi. Davutoğlu, “Dünya Hukuk Günü’nde, 15 Temmuz’da darbecilere karşı İstanbul’u ayağa kaldıran Genel Başkan Yardımcımız Selim Temurci’nin terör suçlamasıyla ifadeye çağrılması hangi akla, hangi hukuka, hangi mantığa sığar? Pelikan istiyor diye 15 Temmuz Kahramanlarını hesaba mı çekeceksiniz?” dedi.