Türkiye söz değil somut adım atılmasını istiyor

Türkiye söz değil somut adım atılmasını istiyor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin, NATO için bedel ödeyen bir ülke olarak milli güvenliğine dair hususlarda ucu açık diplomatik ifadelerden ziyade somut adımlar görmek istediğini söyledi.Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığında Hızırreis...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin, NATO için bedel ödeyen bir ülke olarak milli güvenliğine dair hususlarda ucu açık diplomatik ifadelerden ziyade somut adımlar görmek istediğini söyledi.

Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığında Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Erdoğan, Suriye’de binlerce masumu katleden terör elebaşılarının, “kırmızı halılar serilerek” karşılandığını, Batılı liderler tarafından başkanlık saraylarında ağırlandıklarını savundu. Erdoğan, şöyle devam etti:

KATİLLERİ BAŞ TACI ETMEKTEN UTANMADILAR
“Bizimle görüşmelerinde sürekli hukuktan, adaletten, demokratik değerlerden dem vuranlar, eli kanlı katilleri baş tacı etmekten utanmadılar. Türkiye, ne savunma ihtiyaçlarının giderilmesinde ne meşru sınır ötesi harekatlarında ne de 40 yıllık terörle mücadelesinde müttefiklerinden beklediği desteği görmemiştir.

İSVEÇ’İN BİZE YAPTIRIMINI KENARA KOYAMAYIZ
NATO’da ve üyesi olduğumuz diğer uluslararası kuruluşlarda oynadığımız hayati rol apaçık ortadayken kimi müttefiklerimizle hala yaptırımların kaldırılmasını konuşuyor, özellikle de İsveç’in şu anda bize karşı yaptırım uygulamasını hiçbir şekilde bir kenara koyamayız. Bunların makul bir izahı da yoktur. İttifak dayanışmasının en üst düzeyde tutulması gereken bir dönemde ipe un serme politikasından vazgeçilmeli, terörle mücadelede destek ve yaptırımlar başta olmak üzere Türkiye’nin haklı beklentileri karşılanmalıdır. NATO için bedel ödeyen, özellikle bir ülke olarak milli güvenliğimize dair hususlarda ucu açık diplomatik ifadelerden ziyade somut adımlar görmek istiyoruz.”