Türkiye ve Yunanistan aynı noktada, iki yeni üyenin talebine henüz onay yok

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 16, 2022 / 10:29

NATO Devlet ve Hükümet Başkanlarının 29 Haziran’da Madrid’de düzenlenen NATO Zirvesi’nde İsveç ve Finlandiya’yı ittifaka katılmaya davet etmesinden bu yana, 23 üye devlet iki ülkenin başvurularını onayladı. Aralarında Türkiye ve Yunanistan’ın da olduğu 7 üye devlet, İsveç ve Finlandiya’nın katılım başvurularına henüz onay vermedi.

İsveç ve Finlandiya’nın 18 Mayıs’ta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e üyelik mektuplarını sunmasını takiben NATO Devlet ve Hükümet Başkanları, 29 Haziran›da Madrid Zirvesi›nde Finlandiya ve İsveç›i ittifaka katılmaya davet etti.

İki ülkenin üye olabilmesi için tüm üye devletlerin onayı gerekiyor. İsveç ve Finlandiya’nın katılım başvurularını ilk olarak Kanada 5 Temmuz’da onayladı.

İttifaka katılım davetinin yapıldığı 29 Haziran’dan bu yana aralarında ABD, İngiltere ve Fransa’nın da bulunduğu 23 üye devlet, İsveç ve Finlandiya’nın katılım başvurularını onayladı.

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 7 üye devlet, üyelik başvurularını henüz onaylamadı. Onay vermeyen diğer üyeler, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Macaristan, Portekiz, Slovakya, İspanya.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top