Türkiye yine ABD’nin Demokrasi Zirvesi’ne davet edilmedi

Türkiye yine ABD’nin Demokrasi Zirvesi’ne davet edilmedi
ABD, ilkini Aralık 2021’de düzenlediği Demokrasi Zirvesi’nin ikincisini 29-30 Mart tarihlerinde Güney Kore, Kosta Rika, Hollanda ve Zambiya liderlerinin ortak ev sahipliğinde başlatıyor.Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Demokrasi...

ABD, ilkini Aralık 2021’de düzenlediği Demokrasi Zirvesi’nin ikincisini 29-30 Mart tarihlerinde Güney Kore, Kosta Rika, Hollanda ve Zambiya liderlerinin ortak ev sahipliğinde başlatıyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Demokrasi ve İnsan Hakları Direktörü Robert Berschinski, dün zirveye ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Berchinski, ilk zirvenin tüm katılımcılarının yanı sıra gelecek haftaki zirveye 8 ülkenin daha davet edildiğini açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Demokrasi ve İnsan Hakları Direktörü bu ülkeleri, Bosna Hersek, Lihtenştayn, Fildişi Sahili, Gambiya, Moritanya, Mozambik, Tanzanya ve Honduras olarak sıraladı.

Türkiye ilkinde olduğu gibi bu zirveye de davet edilmedi. Berchinski, VO’ya, “ABD hükümeti, ülkedeki demokrasi ve insan haklarının durumuna ilişkin değerlendirmelerimiz konusunda oldukça net olmuştur. Ancak Türkiye’nin ikinci zirveye davet edilmediğini sizin için teyit edebilirim,” dedi.

Berschinski, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin de zirveye katılmasını beklediklerini kaydetti.