Türkiye, Yunanistan’a iki yangın söndürme uçağı gönderiyor

Türkiye, Yunanistan’a iki yangın söndürme uçağı gönderiyor
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüştüğünü söyledi ve ülkesine gönderilecek olan iki yangın söndürme...

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüştüğünü söyledi ve ülkesine gönderilecek olan iki yangın söndürme uçağı için teşekkür ettiğini ifade etti.
Bu gelişme soru işaretlerine yol açtı, zira Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçağı olmadığını açık ve net bir şekilde belirtmişti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’de “Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok” açıklaması yapmıştı.
Pakdemirli, Yunanistan’daki orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek için Türkiye’den gönderilecek uçaklar konusunda da, “Yunanistan’ın bizden talebi var. Olumlu bakıyoruz. İki 40 tonluk OGM’nin kullanmış olduğu uçak hazırlanmış olup ilgili ülke Dışişleri Bakanlığından işlemleri tamamlanması halinde yola çıkacak” ifadelerini kullandı.