Türkiye’de devler marşa basıyor

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 20, 2020 / 02:09

Türk otomotiv üreticilerinin büyük kısmının gerekli tedbirleri alarak nisan ayında üretim faaliyetlerine tekrar başlayacağını duyurması, otomotiv sanayisinde çarkların yeniden dönmeye başlayacağına işaret etti.
Salgının Türkiye’de görülmesiyle tüm sektörler, azami hassasiyetle yürütülmesi gereken bir sürece girerken, ekonominin ve ihracatın lokomotifi olan otomotiv sektöründe de salgına karşı bazı tedbirler alındı. Bu kapsamda neredeyse otomotiv üreticilerinin tamamı faaliyetlerini bir süreliğine durdurma kararı aldı.
MERCEDES, FORD, KARSAN
Mart ayı ortalarında alınan bu kararla otomotiv üretimi durma noktasına geldi. Bazı firmalar yaşanan süreci yakın takip ederek ve gerekli tedbirleri alarak fabrikaların kapılarını açmaya başlarken, bazıları ise süreyi uzatıyor. Anadolu Isuzu, daha az çalışan ve alınan tedbirlerle 14 Nisan’da üretime yeniden başlandığını açıkladı.
Merceses-Benz Türk, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan bilgiler doğrultusunda, gerekli tüm tedbirleri alarak ve gelişmeleri yakından takip ederek, 20 Nisan’da Hoşdere Otobüs Fabrikası ve 24 Nisan’da da Aksaray Kamyon Fabrikası’nda faaliyetlerine tekrar başlayacak.
Honda Türkiye ise gerekli tüm tedbirler alarak 20 Nisan’da Kocaeli Şekerpınar’daki fabrikasında faaliyetlerine tekrar başlayacağını duyurdu. Hyundai Assan da İzmit’teki fabrikasında üretim faaliyetlerinin 20 Nisan’da başlayacağını bildirdi.
MİNİMUM ÇALIŞANLA
Karsan Otomotiv de 20 Nisan itibarıyla bazı üretim birimlerinde minimum çalışan sayısıyla ve resmi makamlarca önerilen tedbirlere uyularak üretime kısmi olarak başlanmasına karar verildiğini duyurdu.
Ford Otosan ise yaptığı açıklamada üretim arasının mevcut koşullara bağlı olarak 27 Nisan’a kadar devam edeceği bilgisi verildi. Otokar, Türk Traktör ve MAN Türkiye’nin de nisan ayı içerisinde üretime başlayabileceği tahmin ediliyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top