‘Türkiye’de en büyük siyasal koalisyon Erdoğan karşıtlığı’

‘Türkiye’de en büyük siyasal koalisyon Erdoğan karşıtlığı’
Ankara Enstitüsü, Araştırma Direktörü Osman Sert Bidebunuizle yayınında Panaromatr kasım ayı araştırma sonuçlarını aktardı ve değerlendirmelerde bulundu.Araştırmaya göre Erdoğan’a oy verme tercihi sorulanların yüzde...

Ankara Enstitüsü, Araştırma Direktörü Osman Sert Bidebunuizle yayınında Panaromatr kasım ayı araştırma sonuçlarını aktardı ve değerlendirmelerde bulundu.

Araştırmaya göre Erdoğan’a oy verme tercihi sorulanların yüzde 32.4’ü evet, 52.7’si hayır, 14.9’u ise kararsızım yanıtını verdi. Kararsızlar dağıtıldığında evet diyenler 38.1, hayır diyenler ise 61.9 olarak ölçülüyor.

Sert bu sonuçlar için “Erdoğan karşıtlığı Türkiye’deki en büyük siyasal koalisyonu temsil ediyor” dedi. Sert şu değerlendirmelerde bulundu:
“Erdoğan’ın yüzde 50’yi tamamlaması için yüzde 10 civarı oya ihtiyacı var. Bu da 6 ile 10 milyon arasında seçmene tekabül ediyor. Bu sayışa seçmenin karar değiştirmesi kolay bir dinamik değil. Diğer bir taraftan da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beğeni oranı neredeyse ‘oy veririm’ diyenlerle aynı. Eskiden ‘beğeniyorum ama oy vermem’ diyen bir kitle vardı o da kalmayınca tabanını genişletme şansı kalmıyor”

Sert, bu tablonun Erdoğan’ın karşısındaki adaydan bağımsız olduğunu söyledi. Araştırmaya göre Erdoğan karşısında en yüksek oyu Mansur Yavaş’ın aldığını, Ekrem İmamoğlu’nun da Erdoğan’ın önünde yer aldığını. Meral Akşener’in kafa kafaya göründüğünü, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise birkaç puan geride kaldığını söyledi.