Türkiye'de kredi kartı sayısı, 100 milyona dayandı

Türkiye'de kredi kartı sayısı, 100 milyona dayandı
Türkiye'de kredi kartı sayısının 100 milyona yaklaştığı, kredi kartı sayısındaki artışın da bir yıl öncesine kıyasla yüzde 17 olduğu belirtildi.Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yayımlanan Ekim 2022 kart istatistikleri...

Türkiye'de kredi kartı sayısının 100 milyona yaklaştığı, kredi kartı sayısındaki artışın da bir yıl öncesine kıyasla yüzde 17 olduğu belirtildi.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yayımlanan Ekim 2022 kart istatistikleri raporu, kart sayılarının arttığını, kartlı ödemelerin büyüdüğünü ve nakit kullanımının azaldığını bir kez daha ortaya koydu.

Rapora göre, Türkiye'de kredi kartı sayısının 96,8 milyona ulaşarak 100 milyona yaklaştığı görüldü. Öte yandan kredi kartı sayısındaki artış, bir yıl öncesine kıyasla yüzde 17 oldu. 2022’de kredi kartıyla yapılan toplam ödeme tutarındaki artış ise yüzde 123 oldu ve kredi kartlarıyla yaklaşık 300 milyar TL tutarında ödeme yapıldı. Kredi kartlarındaki büyüme, kredi kartı karşılaştırma platformlarının verilerine de yansıdı.