Türkiye'de vatandaşın derdi yoksulluk

Türkiye'de vatandaşın derdi yoksulluk
İktidar temsilcilerinin aksine, AKP lideri Erdoğan’ın “Şükürsüzler” diye çıkışmasına; Hazine Bakanı Nebati’nin “Kötümserler” diye söylenmesine, “Üretimde işler iyi gidiyor” diyerek sürekli geleceğe dair sabır...

İktidar temsilcilerinin aksine, AKP lideri Erdoğan’ın “Şükürsüzler” diye çıkışmasına; Hazine Bakanı Nebati’nin “Kötümserler” diye söylenmesine, “Üretimde işler iyi gidiyor” diyerek sürekli geleceğe dair sabır istemelerine karşın Türkiye'de yaşayanların yüzde 82'si ekonominin kötü olduğunu söylüyor. Ipsos'un global ‘endişe' araştırmasının detaylarında “Ülkenizin ekonomisini nasıl tanımlarsınız, iyi mi kötü mü?” sorusuna Türkiye'den katılımcıların yüzde 82'si, “Kötü” yanıtı verdi.

EN KÖTÜ 5’İNCİ ÜLKE
25 Mart-3 Nisan arasında 27 ülkede toplam 19 bin kişi ile görüşülerek yapılan araştırmada Türkiye bu sonuçla, Arjantin, Peru, Japonya ve Kolombiya'dan sonra halkı en çok ekonominin kötü olduğunu düşünen 5'inci ülke oldu.

Global ortalamada insanların yüzde 35'i ülkelerinin ekonomisinin iyi durumda olduğunu söylerken, Türkiye'de bu oran sadece yüzde 18.

% 78: 'YANLIŞ YÖNE GİDİYORUZ'
Sözcü.com.tr’nin aktardığına göre araştırmada “Size göre ülkeniz doğru yöne mi yanlış yöne mi ilerliyor?” sorusuna global ortalamada insanların yüzde 63'ü “Yanlış yöne gidiyoruz” diye yanıt verdi.

Türkiye'de ise "yanlış yöne gidiyoruz" diyenlerin oranı yüzde 78. Türkiye, bu oranla 27 ülke içinde vatandaşlarının gidilen yönü en az desteklediği Peru, Arjantin ve Kolombiya'dan sonra 4. ülke konumunda.

EN BÜYÜK SORUN ENFLASYON VE YOKSULLUK
Türkiye vatandaşlarının yüzde 58'i Nisan 2022 tarihli araştırmada “En önemli endişeniz nedir?” sorusuna “Enflasyon” yanıtı verdi. Bu oranla Türkiye Arjantin'den sonra ikinci en çok enflasyon endişesi yaşanan ülke. Türkiye vatandaşlarının yüzde 39'u da en önemli endişe olarak “Yoksulluk ve gelir dağılımı eşitsizliği”ni işaret etti.