‘Türkiye’de virüsü taşıyan ve bulaştıran 250 bin kişi var’

‘Türkiye’de virüsü taşıyan ve bulaştıran 250 bin kişi var’
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 5 Ağustos verilerini örnek göstererek yurttaşların bin 178 vaka sayısına aldanmamaları gerektiğini vurguladı. Özlü, "Şu anda Türkiye'de tahminen 250 bin civarında virüsü taşıyan...

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 5 Ağustos verilerini örnek göstererek yurttaşların bin 178 vaka sayısına aldanmamaları gerektiğini vurguladı. Özlü, "Şu anda Türkiye'de tahminen 250 bin civarında virüsü taşıyan ve bulaştıran kişi var" açıklamasını yaptı.

CNN Türk’te konuşan Özlü, salgının hız kesmeden arttığını aktararak “Önümüzdeki günlerde bayrama ait bulaş zincirinin etkileri de muhtemelen eklenecek. Artışın devam edeceği konusunda endişeliyim” diye konuştu.

Günlük vaka sayısına aldanılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Özlü sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’de şu anda 250 bine yakın virüsü taşıyan ve bulaştıran kişi var. Şu anda yapılan hesaplar Türkiye’de aramızda dolaşan, bunların çoğunun da hiçbir şikayeti yok, aşağı yukarı 215 bin kişi var. Hasta olup dolaşan da 17-18 bin kişi var”

‘HASTANELER HER AN DOLABİLİR’

Vaka yoğunluğu ve hastanelerin kapasitelerindeki doluluk oranları ile ilgili de konuşan Prof. Dr. Özlü, şu an böyle bir durum olmadığını ancak bunun gerçekleşmesinin mümkün olduğunu söyledi.