Türkiye'den Bulgaristan'a 1,5 milyar metreküplük doğal gaz satışı

Türkiye'den Bulgaristan'a 1,5 milyar metreküplük doğal gaz satışı
Türkiye ile Bulgaristan arasında yılda yaklaşık 1,5 milyar metreküpe kadar doğal gaz transferi sağlayacak işbirliği anlaşması imzalandı. Bakan Dönmez anlaşmanın süresinin 13 yıl olacağını söyleyerek "Bu aynı zamanda Türkiye’nin...

Türkiye ile Bulgaristan arasında yılda yaklaşık 1,5 milyar metreküpe kadar doğal gaz transferi sağlayacak işbirliği anlaşması imzalandı. Bakan Dönmez anlaşmanın süresinin 13 yıl olacağını söyleyerek "Bu aynı zamanda Türkiye’nin gaz merkezi olması için önemli adımlardan birisidir" şeklinde konuştu.

Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezervinin ardından katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakalı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Bulgaristan'a doğal gaz satacağını söylemişti.

Bugün Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye ile Bulgaristan doğal gaz alanında iş birliği anlaşması imzaladı" denildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bu anlaşmanın süresi 13 yıl olacak. Yıllık yaklaşık 1,5 milyar metreküpe kadar bir gaz transferi söz konusu olacak. Başta Bulgaristan olmak üzere Avrupa’nın da doğal gaz arz güvenliğine büyük katkı sağlayacak. Bu aynı zamanda Türkiye’nin gaz merkezi olması için önemli adımlardan birisidir" dedi.