Türkiye’nin ilk kelime müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Türkiye’nin ilk kelime müzesi ziyaretçilerini bekliyor
Yazar Şermin Yaşar’ın hazırladığı, Türkçe kelimelerin, atasözlerinin ve deyimlerin anlamını çocuklara ve gençlere öğretmek amacıyla kurulan Türkiye’nin ilk Kelime Müzesi kapılarını ziyaretçilere açtı.Ankara...

Yazar Şermin Yaşar’ın hazırladığı, Türkçe kelimelerin, atasözlerinin ve deyimlerin anlamını çocuklara ve gençlere öğretmek amacıyla kurulan Türkiye’nin ilk Kelime Müzesi kapılarını ziyaretçilere açtı.

Ankara Kalesi’ndeki Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin karşısında yer alan, geçmiş yıllarda zahire ve tiftik ambarı olarak kullanılan dört katlı yapı, restorasyonla müze haline getirildi.

Müzenin açılış programı, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde yapıldı.

Programda sunuculuğu, oyuncu ve sunucu Ceyda Düvenci üstlendi.

Bir yıl önce ziyaret ettiği Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin bahçesinde otururken, bugün müze olarak açtığı yapının satılık ve kiralık olduğunu öğrendiğini anlatan Yaşar, binanın çok eski olduğunu ve yeniden onarıldığını ifade etti.

Müzeyi oluşturmak için bir yıl emek verdiklerini söyleyen Yaşar, “Kelime Müzesi hep hayalimdi. Çocuklarımız 12 yıl Türkçe dersi görüyorlar ve hiçbir zaman kelimelerle haşır neşir olmuyorlar. Bu müzede kelimelerin anlamlarını düşünme fırsatı bulacaklar” dedi.