Türkiye’nin koronalojisi

Türkiye’de bilim kurulunun filim kuruluna döndürüldüğü ve koronavirüse karşı ‘dua zincirleri’nin oluşturulduğ-u günümüzde ekonomik problemle birlikte aşı krizi de ülkeyi vurdu. Hıfzıssıhha zamanında Çin’e aşı gönderirken şimdi Çin’den aşı gelmesi için ‘yerli ve milli’ bütün gayretler sergileniyor, Uygur Türkleri konusunda susuluyor, hatta Çin Ankara Büyükelçisi’nin sosyal medyadaki postasına karşı yandaş medyada ‘3 maymun’ ekranı önümüze çıkıyor

Koronavirüs vaka sayısının 60 bine; günlük ölümlerin 300’e dayandığı günlerin içindeyiz. Hastalığın yayılımı artıyor. Konuyla ilgili uzmanlar bir seneyi aşkındır bu virüsün mutasyona da uğrayabileceğini söyledi. Gerekli tedbirlerin alınmaması halinde çok ciddi kayıpların yaşanacağını açıkladılar. Zaten tüm dünya bu krizle karşı karşıya ve milyonlarca insan Covid 19 nedeniyle hayatını kaybetti, kaybetmeye de devam ediyor.
Türkiye’de bilim kurulunun filim kuruluna döndürüldüğü ve koronavirüse karşı ‘dua zincirlerinin’ oluşturulduğu günümüzde ekonomik problemle birlikte aşı krizi de ülkeyi vurdu. Hıfzıssıhha zamanında (O zamanlar açıktı) Çin’e aşı gönderirken şimdi Çin’den aşı gelmesi için ‘yerli ve milli’ bütün gayretler sergileniyor, Uygur Türkleri konusunda susuluyor hatta Çin Ankara Büyükelçisi’nin sosyal medyadaki postasına karşı yandaş medyada ‘3 maymun’ ekranı önümüze çıkıyor
Bilimin ve aklın yuhalanıp vasat fetişizminin arş-ı alaya geldiği çürümüş dönemimizde elbette ki virüsle vatandaş baş başa kalacaktı. Her şeyi devletten beklemeyin efendim! Önce kendi OHAL’inizi ilan edin sonra da dua edin ve kendinizi Covid 19’un merhametine bırakın…
Bunun sonucunda da şanımıza yakışır biçimde vaka sayısında dünya lideri olduk. İtibarda nasıl tasarruf olmaz ise vaka sayısında da tasarruf edemezdik!
İnsan sağlığı, lebalep gösterilere feda edildi

Tüm dünya birleşip bize oyun oynadığı ve gücümüzü sınadığı için, insan sağlığı lebalep güç gösterilerine ve kongrelere feda edilebilirdi.
E öyle de oldu.
Bizde saraylar, şatafat, uçaklar, koruma orduları, yazlık köşkler, ihaleler, dolar geçişli köprüler, pudra şekerleri ve milyon dolarlarla oynayan belediye çalışanı çocukları derken geçtiğimiz günlerde Almanya’da bir kadın görevini bıraktı.
Ülkesinin itibarını düşünmediği için küçük bir evde yaşayan, güçsüz olduğu için 50 bin dolarlık çanta yerine 240 Avroluk çanta taşıyan, kendine güveni olmadığı için de sadece 2 araçlık korumayla gezen, beceriksizliği yüzünden kendisine yandaş medya yaratamayan, plansızlığı nedeniyle trol orduları kuramayan ve dış mihrakların oyununa gelerek Covid 19 pandemisinde halkına 1 trilyon Avro’dan fazla ekonomik yardım yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel!
Utangaç Merkel
Almanlar böyle bir kadına nasıl tahammül etti inanılır gibi değil! Mercedes’i üreten ülkenin lideri 200 araçlık Mercedes konvoyu ile gezmiyorsa zaten işe yarar biri değildir! Hatta bir gazeteci kendisine “Kaç gündür aynı elbiseyi giyiyorsunuz, başka takımınız yok mu?” diye sorduğunda “Ben devlet çalışanıyım manken değil” diyecek kadar tembel! (Paris yanı başında. Gitsene, bavul bavul alış veriş yapsana!) Covid 19 aşısını bulan bilim insanları Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’ye Almanya’nın en büyük devlet nişanı olan ‘Yıldızlı Federal Liyakat Nişanı’ verilirken salona onların arkasından girecek kadar da utangaç biriydi!
Tabi bunlar başka konular, bizleri kıskandığı için bu tip travmatik davranışları normal karşılıyoruz.
Ülkemizdeki koronavirüsün ‘koronalojisi’ malumunuzken ve iman ve İBAN kuvvettiyle virüsle savaştığımız ortada iken çatlayan kıskançların ülkesinde yıllar önce neler oluyordu?…
Kıskanç Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Alman Meclisi’ne tam 9 yıl önce Robert Koch Enstitüsü ve bilim kurulu bir rapor sunuyor…
Raporda “Mutasyona uğramış, yeni sars-coronavirüs, güneydoğu Asya’daki bir hayvan pazarından çıkacak. Tüm dünyayı saracak. Ülke olarak hazırlıklı olmalıyız. Üç yıl sürecek. İki kez mutasyona uğrayacak. Aşısı üç yılda ancak bulunacak. (Bu kendini bilmezler 1 senede buldu!) Bir kez hastalanan, iyileşmiş olsa bile mutasyona uğramış yeni virüsten yine etkilenebilecek” ifadeleri yer alıyordu.
Üç yıla yayılacak bir pandemi gerçekleşecek
Bu rapor 10 Aralık 2012 tarihinde Almanya Meclisi’ne sunuluyor. Alman yönetimi cahil olduğu için raporu; Robert Koch Enstitüsü Başkanlığında Alman İnşaat ve Yerleşim Planı Müsteşarlığı, Halkı Koruma ve Doğal Felaketlere Yardım Müsteşarlığı, Güvenlik ve Bilgilendirme bölümüne bakan müsteşarlık, tarım ve beslenmeyle ilgili müsteşarlık, teknik yardım ulaştırma birimi başkanlığı, özel komando birlikleri, Alman ordusu uzmanları ve Paul Ehrlich Enstitüsü hazırlıyor. İnsan sormadan edemiyor: yahu ortada fol yok yumurta yok daha, yapsana dolar geçiş garantili köprü, ne diye bilim kuruluşlarına milyarlarca Avro ayırıyorsun?!
Raporda öne çıkan bazı önemli başlıklar şunlar.
“Sars Cov’un mutasyona uğramış hali olan yeni bir virüs gelecek ve insanların bağışıklık sistemini hızla çökertecek.”
“2003 yılındaki sars Cov’dan çok farklı olan bu virüs hızla yayılacak”
“Bu yeni bir tür virüs olacak ve sars Coronavirüs, H5N1-ınfluenza’dan daha ağır sonuçlar doğuracak”
“Sars Cov’dan farklı olarak insanlara çok daha hızlı yayılacak”
“Adını henüz koyamadığımız bu virüs, çok yüksek oranda ölümlere yol açacak”
“Kontrolü, AIDS’e neden olan HIV’den daha zor olacak”
“Bir insandan diğerine bulaşması 5 gün olacak.” (Bak bak neleri de tutturmuş bu kıskançlar!?)
“Virüs kapan kişide semptomları 2 ile 14 gün arasında ortaya çıkacak.”
“Virüs kişiden kişiye, damlacıklar, partiküller ya da dokunma ile geçebilecek.” (Size ne kardeşim milletin tükürüğünden, tükürükle boğarız biz bu Çin virüsünü, kafamızı bozmayın!)
“Virüs geldiğinde, onanan için bir ilaç henüz bulunmamış olacak”
“Bir aşı ancak ilk virüsten 3 yıl sonra geliştirilebilecek” (Ya hu ne diye işletiyorsunuz aşı kurumlarını? Kapatsanıza! Bastırın parasını alın neyse? La havle, onu da mı biz öğretelim?)
“İnsanların kendilerini koruması için hijyen kurallarına dikkat etmesi, gerekli yerlerde eldiven kullanması, koruma gözlüğü ve maske takması gerekiyor.”
“Hastalık özellikle, aile içindeki temaslar, virüsü taşıyan kişilerin çevresinde bulunmak, toplu taşıma araçlarını kullanıyor olma, iş yerleri ve izin zamanlarında insanlardan insanlara bulaşacak”
“Salgın tüm dünyaya yayılacak”
“Bu salgına neden olan virüs, Güneydoğu Asya’dan, vahşi hayvan satılan pazarlardan yayılacak ve insanlara geçecek” (O son yarasayı yemeyecektin!)
“Hayvanlar bu virüse karşı bağışık olacak çünkü, zaten kendi bağışıklık sistemleri bunu tanıyor”
“İlk dalga sonrası daha sonra bunu ikinci ve üçüncü dalgalar takip edecek” (Ta 9 sene öncesinden dalga mı geçiyorsun bizimle?)
“Böylece üç yıla yayılacak bir pandemi gerçekleşecek”
“Virüs bu sürede iki kez mutasyona uğrayacak”
“Virüse karşı karantina önlemleri, okulların kapatılması, kalabalık yerlerde bulunma yasağı, yakın temas yasağı gerekli olacak” (O virüs kim oluyor da bizim toplantı ve kongremize karışıyor?)
“Virüsü kapan kişiler, özel karantina koşullarında tedavi edilmek zorunda olacak.”
“İnsanlara yeni dezenfeksiyon kuralları getirilecek ve yeni hijyen kuralları konulacak.”
Rapor çok daha uzun. Şu an birçok yaşadığımızı 9 yıl öncesinden hem de çözüm önerileriyle belirtmiş. Almanya bunların tamamına yakınını uyguladı. Aşı buldu. Ekonomik zararı karşıladı. Bilimle ilerlemenin başarılı sonucunu gördü…
Güle güle Merkel! Seni sıradan elbiselerin ve ucuz çantanla küçük evine uğurluyoruz. Sıradaki kıskanç Şansölye gelsin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyit Tosun Arşivi