TÜRKİYE’NİN VİCDANI KANADI VAHŞET

TÜRKİYE’NİN VİCDANI KANADI VAHŞET
Muğla’da 6 gündür kayıp olan 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in cansız bedeni, yakılmış ve üzerine beton dökülmüş olarak bulundu. Kısa sürede sonra da polis ekiplerinin, cinayeti işlediği anlaşılan...

Muğla’da 6 gündür kayıp olan 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in cansız bedeni, yakılmış ve üzerine beton dökülmüş olarak bulundu. Kısa sürede sonra da polis ekiplerinin, cinayeti işlediği anlaşılan Cemal Metin Avcı’yı gözaltına aldığı açıklandı. Avcı’nın cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

Ailesinin kayıp başvurusuyla birlikte 6 gündür her yerde aranan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin, Menteşe İlçesi’ndeki ormanlık alanda, yakılmış ve üzerine beton dökülmüş olarak, bir bidonun içinde bulundu.
Gültekin’in son kez görüldüğü Menteşe ilçesindeki görüntü ve telefon kayıtlarından yola çıkan polis, eski sevgilisi olduğu iddia edilen bar işletmecisi Cemal Metin Avcı’yı gözaltına aldı.
Avcı’nın polis ifadesinde, yeniden birlikte olma teklifini reddeden Pınar Gültekin’i, kıskançlık krizine girerek öldürdüğünü söylediği öğrenildi.
Polis ifadesinde, o gün yeniden birlikte olabilmek için Pınar’ı aradığını ve kendisine ait çiftliğe götürdüğünü söyleyen Avcı cinayeti ise “Yemek yedik, yine bana dönmesini istedim. Oysaki o başkası ile olduğunu söyledi, zaten bunu hissediyordum. Kıskançlık krizine girmiştim. Tartıştık, bana saldırdı, kavga ederken öldü” ifadeleriyle anlattı.
Avcı İfadesinde, cesedi yok etmek için yakmaya çalıştığını, başaramayınca da, bir bidona sokarak üzerine beton döktüğünü söyledi ve “Kıskançlık krizine girmiştim. Çok pişmanım” dedi.
Cinayetle ilgili bir açıklama yapan Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı 2 savcının yürüttüğünü belirtirken, Gültekin’in cenazesini almak için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gelen babası Sıddık Gültekin gazetecilere “Maalesef 6 senedir kızım burada okuyor. Bir tane canavarca, adice bir katil zanlısı vahşice öldürmüştür. Ben kızımın cenazesini almaya gelmişim. Sessiz sedasız kızımı götürmek istiyorum” açıklaması yaptı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Pınar Gültekin davasına müdahil olacaklarını duyurdu. Bakan Selçuk paylaşımında “Muğla’da katledilen Pınar Gültekin kızımızın acısı yüreğimizi yaktı; bir canımıza daha kıyıldı. Davaya müdahil olarak katilin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.