Türkiye’nin yeni gerçeği ‘mikro’ mu olacak!

Türkiye’nin yeni gerçeği ‘mikro’ mu olacak!
ARTAN kurlar ve ÖTV baremlerindeki değişimle bugün en ucuz otomobil fiyatının 400 bin TL’ye yaklaştığı Türkiye’de 2022 yılından itibaren 4 tekerlekli motosiklete benzer mikro araçları (Quadricycle) daha çok görmeye başlayacağız....

ARTAN kurlar ve ÖTV baremlerindeki değişimle bugün en ucuz otomobil fiyatının 400 bin TL’ye yaklaştığı Türkiye’de 2022 yılından itibaren 4 tekerlekli motosiklete benzer mikro araçları (Quadricycle) daha çok görmeye başlayacağız. Son dönemde özellikle kısa dönemli kiralama alanında elektrikli mikro araçlar daha çok kullanılmaya başlarken, bu tip araçlar 2022’de sıfır otomobil fiyatlarına ulaşamayan kişilerin daha fazla ulaşım çözümü olacağa benziyor.

TALEP 3 BİN ADEDE ÇIKTI
İşte sayıları hızla artacak bu modellerden biri de Fransız Citroen’in sevimli Ami modeli. Türkiye’de şu anda filo satışı ve kurumsal müşteriler için piyasaya sürülürken, Mart 2022’den itibaren son tüketici ile direkt olarak buluşmaya başlayacak. 75 km menzile, 45 km maksimum hıza ulaşan elektrikli modelle ilgili açıklamalar yapan Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, “Şimdiden aldığımız talep, 2022 yılı için 1.000 adet olan bireysel satış hedefimizi 3 bine çıkartmamızı sağladı. Tabii bu noktada tedarik konusu yine en belirleyeci kriter olacak” dedi.

10 BİN EURO’NUN ALTINDA MI?
Ami için turizm firmaları, içecek, su dağıtıcıları, araç paylaşım firmaları sıraya girerken, Citroen ilk işbirliğini Kahve Dünyası ile yapmış. İstanbul’da elektrikli scooter paylaşım girişi Martı’nın da 2022’de 1000 adetlik sipariş verdiği söyleniyor. Merak edilen Fransa’da teşviklerle 6-7 bin Euro fiyata sahip aracın Türkiye’de fiyatının 10 bin Euro’nun altında tutulup tutulamayacağında?

6 TL’ye 75 km gidiyor!

Post-production : Astuce Productions

75 kilometre menzile sahip Ami, 3 saatte şarj oluyor. Aracın pillerinin tamamen dolabilmesi için gerekli olan elektrik maliyeti 6,18 TL. Bu durumda kilometre başı maliyeti 8 kuruş. Yani Ami şehir içerisinde toplu taşımadan bile daha ekonomik olan alternatif bir ulaşım aracı.