TÜRKİYE’NİN YÜZDE 20’Sİ TOPLAM GELİRİN YÜZDE 46’SINA SAHİP

TÜRKİYE’NİN YÜZDE 20’Sİ TOPLAM GELİRİN YÜZDE 46’SINA SAHİP
Gelir ve yaşam koşulları araştırması sonuçlarına göre, en yüksek gelir grubunun toplam gelirden aldığı pay yüzde 46,3 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılı gelir ve yaşam koşulları araştırması sonuçlarını...

Gelir ve yaşam koşulları araştırması sonuçlarına göre, en yüksek gelir grubunun toplam gelirden aldığı pay yüzde 46,3 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılı gelir ve yaşam koşulları araştırması sonuçlarını açıkladı. Son yapılan araştırma sonuçlarına göre; en yüksek eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert gelirine sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay bir önceki yıla göre 1,3 puan azalarak yüzde 46,3'e düşerken, en düşük gelire sahip yüzde 20'lik grubun aldığı pay 0,1 puan artarak yüzde 6,2'ye yükseldi.

İstanbul gelirde de eşitsizlikte de ilk sırada

TÜİK’in açıkladığı 2019 yılı gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarına göre; ortalama yıllık eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert geliri, 2019'da 28 bin 522 lira olarak hesaplandı. İstanbul gelirde de eşitsizlikte de ilk sırada yer aldı. Yoksulluk oranı en düşük bölge ise Doğu Marmara.