Türkiye’ye 2 ton kokain sevkiyatı son anda önlendi

Türkiye’ye 2 ton kokain sevkiyatı son anda önlendi
Peru’da DP World Limanı’nda narkotik ekiplerinin yaptığı incelemelerde, seramikler arasında gizlenmiş kauçuk kalıplar içinde 2 ton 310 kilo kokain ele geçirildi. Yerel kaynaklar, kokainin gönderilmesi hedeflenen ülkenin Türkiye...

Peru’da DP World Limanı’nda narkotik ekiplerinin yaptığı incelemelerde, seramikler arasında gizlenmiş kauçuk kalıplar içinde 2 ton 310 kilo kokain ele geçirildi. Yerel kaynaklar, kokainin gönderilmesi hedeflenen ülkenin Türkiye olduğunu ne sürüyorlar.

VOA Türkçe’nin haberine göre, ele geçirilen kokainin yurt dışına gönderilmesinin planlandığını belirten yetkililer bununla birlikte uyuşturucunun hangi ülkeye gönderilmek istendiğini açıklamadı. Yetkililer, konuyla ilgili soruşturmanın sürdürülmesi için yakalanan kokainin bir süre daha uzman birimin gözetiminde kalacağını söyledi.

Peru Cumhuriyet Savcılığı, Peru Polis Teşkiları Narkotik Birimi uzmanları ve gümrük uzmanlarının koordinasyonuyla yürütülen operasyonun zorlu bir istihbarat süreci sonucunda yapıldığını belirten yetkililer, bu miktardaki bir kaybın ulusları uyuşturucu kartellerine güçlü bir darbe olduğunu belirtti.



UYUŞTURUCUNUN GİDECEĞİ YER TÜRKİYE İDDİASI
Peru’daki ve Latin Amerika’daki bazı medya kurumları ele geçirilen kokainin Türkiye’ye gönderilmek istendiğini bildirdi. Peru’da El Comercial Gazetesi, Andina Haber Ajansı, RPP Haber gibi çok sayıda medya organın yanı sıra, Arjantin’den La Nacion Gazetesi, Brezilya’dan UOL, Bolivya’dan El Deber, Şili’den Portal Portuario ve İspanya’dan Europa Press gibi yayın organları da uyuşturucunun Türkiye’ye gönderilmesinin planlandığını kaydetti.

Peru’dan Türkiye’ye kokain sevkiyatı, 2021 yılı Ekim ayında Cengiz Güner adlı bir kişinin soya yağı içinde Türkiye’ye 1,5 ton kokain göndermek isterken yakalanmasıyla gündeme gelmişti.