Türkiye’ye büyük zarar verecek

Türkiye’ye büyük zarar verecek
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HDP hakkında kapatılma davası açılması ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi için “çok yanlış buluyorum” dedi. T24 yazarı Murat Sabuncu’ya konuşan Gül, “Bu...

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HDP hakkında kapatılma davası açılması ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi için “çok yanlış buluyorum” dedi. T24 yazarı Murat Sabuncu’ya konuşan Gül, “Bu hareketlerin hem Türkiye’ye hem de hükümete çok anlamsız bir yük getireceği nasıl görülmüyor” sorusunu yöneltti.
Gergerlioğlu için “şiddetle hiçbir ilgisi olmayan, geçmişi bilinen, ayrım gözetmeden insan hakları savunuculuğu yapan bir milletvekili” diyen Gül, kapatma davası ve vekilliğin düşürülmesinin, hem hükümete hem ülkeye büyük bir yük olacağını belirtti. Bunların 1990’lı yıllarda da yaşandığı ifade eden Gül, “Türkiye aleyhtarlığına ve Türkiye’nin izolasyonuna büyük bir fırsat vermiştir. Daha sonra o günleri unutturmak için çok çabalar sarf edildi” dedi. Parti kapatmalarının ve dokunulmazlıklarının kaldırılmasının terör örgütlerinin çok işine geldiğini ifade eden Gül, “Terör, demokrasinin güçlendirilmesiyle ve insan hakları standartlarının yükseltilmesi ile kitlelerden izole edilir ve terörle mücadele daha kolay olur” diye konuştu.
Gül, “Aynı hataları yapmanın bu güzel ülkeye büyük zararlar vereceği kanaatindeyim” dedi.