Türkiye’ye sınır yönetimi için 220 milyon euro destek

Türkiye’ye sınır yönetimi için 220 milyon euro destek
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye’nin doğu sınırındaki kontrollerin iyileştirilmesi amacıyla 220 milyon euroluk destekte bulunacağını bildirdi.Komisyondan yapılan açıklamada, dün onaylanan paketle AB’nin Türkiye’deki...

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye’nin doğu sınırındaki kontrollerin iyileştirilmesi amacıyla 220 milyon euroluk destekte bulunacağını bildirdi.

Komisyondan yapılan açıklamada, dün onaylanan paketle AB’nin Türkiye’deki sığınmacılar ve sınır yönetimi konusundaki programlarında desteğinin 2022’de 1,2 milyar euraya ulaştığı belirtildi. Açıklamada, bu fonların 2021-2023 döneminde Türkiye’deki sığınmacılar için AB yardımının Haziran 2021’de duyurulan ilave 3 milyar euroluk paketinin parçası olduğu kaydedildi.

AB Komisyonunun komşuluk ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, “Bu yardım paketi, sığınmacılara ev sahipliği yapma ve yasa dışı göç akınlarını ele almada AB’nin Türkiye ile işbirliği yapma taahhüdünü yerine getirmeye devam ettiğinin göstergesidir” ifadesini kullandı.